ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Свалявщині до бюджетів усіх рівнів надійшло 99 млн 706 тис. грн податкових платежів

    23 квітня 2024 вівторок
    15 переглядів

    Таким є внесок платників податків і зборів Свалявського району за 10 місяців поточного року. З них до державного бюджету сплачено 46 млн 406 тис. грн, а місцевий бюджет отримав 53 млн 300 тис. грн.

    Як свідчить статистика, основними джерелами поповнення державної казни у січні-жовтні 2014 року є: податок на додану вартість, якого сплачено 27 млн 578 тис. грн, та податок на прибуток – 10 млн 764 тис. грн.

    Варто зазначити, що платниками податків від початку адміністрування військового збору вже перераховано до скарбниці держави близько 900 тис. грн, у т.ч. за жовтень надійшло 326,1 тис. грн цього збору.

    За словами фахівців Свалявської ОДПІ, велика увага приділяється наповненню місцевих бюджетів, оскільки кошти з них направляються на розвиток міста та забезпечення благополуччя мешканців Свалявщини.

    Традиційно значна питома вага надходжень місцевого бюджету припадає на податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 35 млн 15 тис. грн. У порівнянні з минулорічним періодом ця сума зросла на 3 млн 59 тис. грн.

    Крім того, від платників земельного податку надійшло 4 млн 383 тис. грн. Юридичними особами сплачено 3 млн 448 тис. грн та фізичними – 934,5 тис. грн.

    Представники малого і середнього бізнесу, які застосовують спрощену систему оподаткування, перерахували до місцевого бюджету 5 млн 726 тис. грн єдиного податку, що на 1 млн 60 тис. грн більше минулорічного показника. Левова частка находжень припадає на платників єдиного податку – фізичних осіб – 4 млн 945 тис. грн.

    Також на особливому контролі в інспекції знаходиться перерахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Так, на сьогодні надходження ЄСВ склали 94 млн 180 тис. грн.

    Як відзначає начальник Свалявської ОДПІ Ганна Лендєл, стабільні надходження до бюджетів усіх рівнів свідчать про зростання рівня громадянської свідомості платників та розуміння того, що добровільна сплата податків сприяє розбудові нашої держави.

    За матеріалами Свалявської ОДПІ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору