ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Дмитро Фірташ проводить переговори про створення міжнародного фонду відновлення України обсягом 200-300 мільярдів доларів

    19 квітня 2024 п'ятниця
    68 переглядів
    Федерація роботодавців України об'єднує більше 8500 підприємств.

    Федерація роботодавців України проводить переговори про створення міжнародного фонду відновлення України обсягом 200-300 мільярдів доларів. Про це сказав Голова ФРУ Дмитро Фірташ у вівторок в ході засідання ради організації.

    «За нашими оцінками, для відновлення економіки України необхідно залучити від 200 до 300 мільярдів доларів. За участю Євросоюзу необхідно створити спеціальний фонд, який зможе розподілити ці кошти між галузями і підприємствами в Україні. При цьому головна вимога європейської сторони – ці гроші не будуть виділятися уряду, вони можуть бути виділені тільки під управління бізнес-спільноти України, яке зможе забезпечити повернення цих коштів», – сказав Дмитро Фірташ. За його словами, у європейських політиків та експертів підірвано довіру до України як до країни, в яку можна вкладати інвестиції. «Європейці просять дати чіткі правила роботи в Україні. У їхньому розумінні з 2005 року нічого не змінилося – є закладений в Конституції постійний конфлікт між президентом і прем'єром, і за останні 10 років ситуація в країні не змінилася, змінилися лише прізвища», – підкреслив Голова ФРУ. За його словами, в Україні необхідно провести конституційну реформу для чіткого визначення повноважень президента, парламенту та уряду для виключення конфлікту між гілками влади.

    Дмитро Фірташ зазначив, що в рамках попередніх домовленостей фахівці ряду європейських аналітичних центрів спільно з Федерацією роботодавців України проведуть роботу з вивчення ситуації в економіці України і потреб кожної з галузей у необхідних фінансових ресурсах.

    «Потрібно обов'язково використовувати німецький досвід. Після об'єднання Німеччини в її східну частину було вкладено близько 2 трильйонів дойчмарок за 25 років. Україна сьогодні також повинна будувати економіку «з нуля». Федерація роботодавців України, маючи чітке розуміння потреб українських підприємств та інвестиційного потенціалу країни, може надати всю необхідну інформацію іноземним інвесторам для розробки чіткого інвестиційного плану, під який можна отримати фінансування. Тільки так ми можемо допомогти залучити інвестиції та відновити економіку держави», – підкреслив Дмитро Фірташ.

    «Сьогодні ми, як роботодавці, не маємо права залишатися осторонь і спостерігати за подіями. Потрібно чітко для себе зрозуміти, що економіка – це відповідальність бізнесу, і за нас її ніхто в цій країні не побудує. Я скажу навіть більше, сьогодні питання порятунку економіки – це питання порятунку країни. Тому позиція бізнесу сьогодні відіграє ключову роль», – зазначив Голова ФРУ.

    Дмитро Фірташ підкреслив, що для реалізації такого амбітного плану Федерація роботодавців України також вимагає посилення. Зокрема, при ФРУ будуть створені галузеві комітети, які в щоденному режимі будуть вести з урядом діалог з важливих для промисловості питань. «Якщо ми це зробимо – ми не просто підставимо плече уряду і президенту, але й станемо частиною системи виконавчої влади в питаннях економічної політики», – сказав Дмитро Фірташ.

    Крім того, ФРУ буде працювати над створенням у парламенті міжфракційного об'єднання роботодавців. «Важливо, щоб в таке об'єднання увійшла максимальна кількість депутатів від усіх фракцій, незалежно від політичних поглядів. Я сподіваюся, що це буде одна з головних конструктивних сил в парламенті, яка буде головним лобістом необхідних країні непопулістські законів», – додав Дмитро Фірташ.

    Також Федерація роботодавців України у 2015 році планує відкрити представництво в політичному центрі Європейського Союзу – Брюсселі.

    «Фактично, це буде посольство українського бізнесу в Євросоюзі», – зазначив Голова ФРУ. За його словами, основними завданнями представництва ФРУ в Брюсселі стане робота над реалізацією угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, залучення європейських інвестицій в Україну та проведення діалогу щодо створення спільного ринку України, Євросоюзу та Євразійського економічного союзу.

    Федерація роботодавців України об'єднує більше 8500 підприємств, які виробляють близько 70% ВВП України.

    Прес-служба Федерації роботодавців України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору