ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Група у нас важка, всі кращі команди світу зібрані в цій групі" — головний тренер жіночої збірної України з гандболу

    28 березня 2024 четвер
    27 переглядів
    Леонід Ратнер: "Дівчата будуть грати і будуть намагатися"

    Головний тренер жіночої збірної України з гандболу Леонід Ратнер розповів кореспонденту Xsport про важку підготовки та кадрові проблеми в команді. Зокрема, він сказав про те, що за збірну України більше не буде виступати один з її лідерів Юлія Манагарова.

    Як ви можете оцінити готовність команди?
    - Нам вдалося зібрати 18 чоловік, всіх найкращих, які у нас є в Україні і за кордоном, крім Юлії Манагарової, яка вже не буде виступати за нашу команду. Це величезна втрата для нас. Вона була стрижнем і лідером команди - ця втрата просто не восполнима. А так гравці приїхали у різному ступені готовності. Одні ще двадцять третього зіграли кубкові ігри, на тлі втоми, інші, навпаки, практично не грали в своїх клубах, так що проблем багато, треба з'єднати і втому і недороботка, а часу катастрофічно мало. Багато доведеться переробляти, ми півроку не збиралися, а деякі гравці, які пропустили відбір, що не були з нами цілий рік. Так що проблем достатньо, з легкими травмами приїхали до нас Подпалова зі спиною, і Глібко, і Шуцька, які поки що в повну силу тренуватися не можуть. Я думаю, що вони через кілька днів уже увійдуть в роботу.
    Хто може взяти на себе роль лідера?
    - Ось це і велика проблема. Я навіть не можу зараз сказати хто візьме на себе роль лідера. Я думаю це покаже тренувальний процес і покаже гра, яка у нас буде в Словаччині. Група у нас важка, всі кращі команди світу зібрані в цій групі: норвежці, данці, румуни. Законодавці мод на сьогодні. Якби ми готувалися, якби у нас не було таких диких втрат, то ми билися б на рівних, а так нам звичайно важкувато, але я можу запевнити, що дівчата гратимуть і будуть старатися. Інша справа як вийде. Грати з такими командами - це дуже важко. Основне завдання буде показати гідну гру і гідно зіграти.
    У 2004 році збірна України виграла олімпійську бронзу, чи можна цю команду порівняти з тією?
    - Та команда була складена з гравців старої закваски, що пройшли ще радянську школу підготовки, там були у нас свої зірки. Була зовсім інша підготовка. У нас не було ніяких проблем. Ми дійсно готувалися і до чемпіонату світу, де ми стали четвертими. Це величезне досягнення. Зараз ви самі розумієте, у нас час важкий. Тоді була мета, були гравці більш високого класу, тому був і успіх.
    XSPORT.UA

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору