ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пам'ятник та меморіальну дошку на Рахівщині відкрили під скорботну пісню Євромайдану "Пливе кача"

    28 березня 2024 четвер
    56 переглядів
    Карпати. Пам'ятник Небесній Сотні та меморіальну дошку загиблому "Гуцулу".

    У День Гідності та Свободи, в Косівській Поляні на Рахівщині, з ініціативи місцевих громадських активістів, відкрито пам’ятник „Небесній сотні” та меморіальну плиту Федору Липчаку – уродженцю села, котрий був добровольцем батальйону “Айдар” (позивний «Гуцул») і загинув 28 жовтня поблизу міста Щастя під Луганськом.

    Жодних бюджетних коштів для цього не використано. Усі роботи з придбання матеріалів, оздоблення та встановлення невеликого монумента, здійснили активісти на добровільній основі. Спочатку власні кошти на пам’ятник виділив Павло Данюк. Їх йому повернули після того, як зібрали добровільні пожертви. А меморіальну плиту Ф. Липчаку безкоштовно виготовив великобичківець Валентин Корж.
    Скульптурну споруду розмістили у центрі населеного пункту, біля пам’ятника воїнам-визволителям, який облюбували собі лелеки, звивши над ним гніздо.
    Відкривали пам'ятник та меморіальну дошку під скорботну пісню Євромайдану «Пливе кака», також у виконанні школярів місцевої школи лунала поезія про події Революції Гідності та героїв Небесної сотні.
    Згадали у молитвах Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє, місцеві священики різних конфесій, котрі освятили пам’ятник та відправили панахиду.
    "Зоря Рахівщини"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору