ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородська міліція просить інтимні послуги не пропонувати!

    29 березня 2024 п'ятниця
    93 переглядів
    В Ужгороді полюють на "нічних метеликів".

    На території обласного центру проводиться загальнодержавна міліцейська операція під умовною назвою «Нічне місто».

    Мета цих оперативно-профілактичних відпрацювань -- покращення стану оперативної обстановки на території обслуговування, забезпечення безпеки на вулицях, виявлення та документування протиправної діяльності злочинних груп та окремих осіб, причетних до створення або утримання місць розпусти, звідництва, сутенерства, ввезення, виготовлення, збуту і розповсюдження предметів порнографічного характеру й таких, що пропагують культ насильства і жорстокості.

    До прикладу, ужгородські працівники карного розшуку міськвідділу міліції спільно з мукачівськими колегами-міліціонерами виявили на ринку «Нива» обласного центру 44-річного ужгородця, який намагався реалізувати диски із записами творів порнографічного характеру та з культом насильства. За даним фактом слідчим відділом Ужгородського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 301 Кримінального кодексу України (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів), санкція якої передбачає покарання у вигляді виплати штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією порнографічних предметів та засобів їх виготовлення і розповсюдження. Триває слідство.

    Під час відпрацювання ужгородські міліціонери ретельно аналізували рекламні оголошення у засобах масової інформації та у всесвітній мережі Інтернет щодо пропозицій з організації надання інтимних послуг, участі у зйомках порнографічного характеру та високооплачуваної роботи в режимі «он-лайн».

    Правоохоронці перевіряли готелі, нічні розважальні заклади, сауни, банно-оздоровчі комплекси та інші місця проведення дозвілля з метою викриття кримінальних правопорушень зазначеної категорії та притягнення до відповідальності осіб, які займаються проституцією.

    Також міліціонери провели відпрацювання ринків та інших торговельних місць з метою виявлення та документування протиправної діяльності злочинних груп та окремих осіб, причетних до збуту і розповсюдження порнографічних творів, що пропагують культ насильства і жорстокості. Та встановлювали місця зберігання, тиражування та канали надходження продукції порнографічного характеру до міста Ужгорода.

    Крім того, правоохоронці вжили заходи з недопущення перебування дітей у нічний час в комп’ютерних клубах з метою попередження вільного відвідування неповнолітніми сайтів в мережі Інтернет, які демонструють порнографічні твори та пропагують культ насильства і жорстокості.

    Згідно чинного законодавства, відповідальність за такі протизаконні дії передбачена Кримінальним кодексом України, а саме ст. 300 (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію), ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів), ст. 302 (створення або утримання місць розпусти і звідництво) та ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією).

    Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору