ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Центр культурної творчості для ромських дітей відкрили у місті над Тисою (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    28 переглядів
    Новосілля – у переддень Святого Миколая.

    Цього тижня в Хусті урочисто відкрили Центр культурної творчості для навчання та культурного розвитку дітей ромської народності. Привітати учнів та вчителів прийшли Хустський міський голова Володимир Кащук, секретар ради Володимир Ерфан, заступник міського голови Микола Аннишинець, керуючий справами Василь Сабадош, директор Хустського професійного ліцею Іван Роман, начальник Хустського МВ УМВС України в Закарпатській області Василь Турдай.

    - Ідею створення на базі загальноосвітньої міської школи № 5 додаткового корпусу – Центру культурної творчості для навчання та культурного розвитку дітей ромської народності, виношували давно, – каже міський голова Володимир Кащук. Новий навчальний заклад запланували звести ще три роки тому – це був один із пунктів моєї передвиборчої програми. Але через нестачу грошей роботи не розпочинали. Навесні цього року питання вдалося зрушити з мертвої точки. За сприяння міської влади, спонсорів та майстрів виробничого навчання Хустського професійного ліцею напівзруйновану будівлю було відремонтовано. Коштами благодійників – Міжнародної громадської організації «Асоціація милосердя «Емануїл» було закуплено шкільні меблі та інвентар.

    - Будували швидко і на совість, – каже директор школи Надія Синьо. – У новому корпусі у 2 класах, які забезпечені сучасним обладнанням зможуть навчатися близько 30 учнів початкових класів. У Центрі культурної творчості для навчання та культурного розвитку дітей ромської народності також встановлено систему водо- та теплопостачання. Вже невдовзі плануємо облаштувати і територію шкільного подвір’я.

    - Цими днями Святий Миколай завітає до всіх школярів нашого краю, в доброту якого ми віримо не одне тисячоліття. Він завжди приносить бажані дарунки. Для більшості малих хустян цьогоріч Святий Чудотворець принесе солодкі гостинці, а учням Центру культурної творчості для навчання та культурного розвитку дітей ромської народності – сучасну початкову школу, в якій вони пізнаватимуть світ доброго, розумного, вічного. Бо школа – це, насамперед, можливість вчитися, йти у доросле життя підготовленим. Це, власне і є суспільна інтеграція ромів, – звернувся до присутніх на святі начальник управління освіти, релігій та у справах національностей Василь Мочарник.

    Вже згодом, після слів вітань, за доброю традицією священнослужителі міста освятили новобудову.

    Хустська міська рада
    .

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору