ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Віза шенген з 2015 року: усе про нові правила та можливості для українців

    20 квітня 2024 субота
    44 переглядів
    Туристичні фірми зіткнуться зі складнощами при оформленні віз

    «Безвізовий режим з 2015 року» – як часто багато ми чули це словосполучення. Що насправді очікувати нам – любителям бюджетних (і не дуже) подорожей Європою – у 2015 році читайте у нашому матеріалі. Віза шенген з 2015 року, як виявилось, не так і просто дасться в руки особливо тим, хто користувався послугами посередників. 1001idea.tk не забігатиме наперед, а чітко розповість про всі зміни, що стосуються шенгену на наступний рік.

    Українців попросять здати відбитки пальців.

    До речі, для тих, хто планує виробити собі біометричний паспорт, відбитки потрібно буде здати двічі. Недолік цієї інтимної процедури виникає з тих причин, що обмін даними з європейською базою не передбачений. Отже, для Європи (і шенген-візи) ми будемо змушені здати відбитки повторно.

    Нові правила набудуть чинності 29 січня 2015 року, повідомили в офісі комісара Євросоюзу. За даними прес-служби комісара, здача відбитків пальців не означає автоматичне скасування візового режиму. Інша справа – при кожному повторному зверненні по шенген до уповноваженого центру прийому документів дані наших відбитків пальців будуть внесені до європейського реєстру. За правилами ЄС, відбитки дійсні 5 років.

    Для чого здавати відбитки пальців?

    За даними Eurointegration, таке нововведення мало б збільшити контроль над нелегальною міграцією, адже відбитки не підробиш.

    Складність може полягати і в банальній відсутності обладнання для зняття відбитків. І справді – для чого купувати дорогий сканер, якщо через рік-другий візовий режим для українців відмінять? Те, що людям з різних куточків України доведеться їхати в омріяний візовий центр, оснащений приладом для зняття відбитків, нікого, очевидно, не хвилюватиме. Проте це лише наші припущення.

    Туристичні фірми зіткнуться зі складнощами при оформленні віз.

    Зауважимо, що з 2015 року турфірми не зможуть оформити візу клієнту без його присутності. Це випливає знову ж таки з потреби здати відбитки пальців. Є і хороша новина, про яку ми вже згадували: відбитки дійсні 5 років.

    Литва скасує шенгенські візи з травня 2015 року.

    Ці бонуси для українців передбачено впровадити в життя у травні перед самітом Східного партнерства в Ризі. Тоді ж буде відома дата запровадження загального безвізового режиму України з Європою, – каже Порошенко.

    Нідерланди з 2015 року відкриють українцям стартап-візи.

    За даними finance.ua, стартап-віза може видаватися тільки засновникам інноваційних компаній і тільки на рік. Оцінювати “інноваційність” стартапу буде RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland – місцевий орган влади, який займається підприємцями). У 2013 році відразу кілька країн оголосили про намір ввести стартап-візи (серед них – Канада та Ізраїль).

    Польща видає українцям довші візи.

    Польські консульства в Україні 5 грудня почали видачу дворічних туристичних віз українцям, які раніше без будь-яких порушень відвідували в туристичних цілях країни Шенгенської зони. Ускладнена кількість документів при подачі до візового центру, проте, залишається без змін.

    Для отримання шенгенської візи тепер необхідно надавати документи, що раніше надавали особи, які не є громадянами України. Йдеться про документи, що підтверджують вид діяльності (для найманих працівників це довідка з місця роботи), наявність фінансових засобів для покриття витрат, пов’язаних з подорожжю до країн Шенгенської зони (витяг з банківського рахунку, який містить перелік банківських операцій за останні три місяці), документи, що підтверджують проживання (гарантійний лист сторони, яка приймає, бронювання готелю або інший документ, що підтверджує проживання).

    Німеччина скасувала плату за національні візи для українців.

    Німеччина скасувала з 1 листопада 2014 року оплату за оформлення національних довгострокових віз для українців. Плата скасовуватиметься на отримання віз з метою працевлаштування, навчання, возз’єднання сім’ї тощо.

    Таким чином, Німеччина стала шостою державою-членом ЄС після Латвії, Литви, Естонії (рішення також прийнято в односторонньому порядку), Словаччини та Польщі, які підтримали ініціативу Києва щодо скасування візових зборів за оформлення національних (терміном дії понад три місяці) віз.

    Данія спростила видачу віз для українців.

    Підписана угода полегшує вимоги до документів, що мусять подаватися прохачами віз, та розширює категорії людей, які мають право на отримання річних або п’ятирічних багаторазових віз.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору