ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородські студенти дізналися як у теорії та на практиці працює фіскальна служба

    28 березня 2024 четвер
    68 переглядів
    Ужгород. Студенти зустрілися з податківцями.

    У приміщенні ДПІ в м. Ужгород пройшла зустріч із студентами ІІ курсу Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ». Лекцію для майже 70 студентів на тему: «ДФСУ: адміністративно-правове забезпечення та організація діяльності» провів Юрій Сакалош, заступник начальника Головного управління ДФС у Закарпатській області.

    План лекції передбачав сім питань, зокрема, місце фіскальної служби у системі органів виконавчої влади, правові засади діяльності, основні принципи та завдання служби, повноваження органів фіскальної служби та інші.

    Лектор розпочав з того, що Кабінет міністрів України постановою від 21 травня 2014 року № 160 реорганізувавши Міністерство доходів і зборів, утворив Державну фіскальну службу як центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України.

    – ДФС реалізує державну податкову, митну, політику з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового, митного законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску, – зазначив Юрій Сакалош. Він підкреслив, що ДФС у своїй діяльності керується виключно Конституцією та законами України, указами Президента та постановами Верховної Ради, актами Уряду, іншими актами законодавства.

    Розповідаючи студентам про основні принципи та завдання діяльності органів фіскальної служби, Юрій Сакалош відмітив, що робота відомства направлена на досягнення таких цілей та пріоритетів: загальність оподаткування, рівність усіх платників перед законом, невідворотність настання визначеної законом відповідальності у разі порушення податкового законодавства, презумпція правомірності рішень платника податку, фіскальна достатність, соціальна справедливість тощо.

    Загалом лекція тривала дві академічні години, протягом яких, оцінюючи увагу аудиторії, Юрій Сакалош висвітлив цікаві для студентів питання, наводячи приклади та зупиняючись на тих чи інших нюансах роботи ДФС.

    На завершення він побажав майбутнім правникам бути заповзятливими, скрупульозними в навчанні. – Наполегливість і старанність – запорука того, що ставши юристом, ви будете затребувані як фахівці, – підкреслив лектор.

    Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору