ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мер міста над Латорицею про місцеві освітні реформи (ВІДЕО)

    25 квітня 2024 четвер
    29 переглядів
    Реформи торкнулись і освітньої галузі міста Мукачево.

    Новий рік приніс чимало змін та нововведень у бюджетній сфері. Реформи торкнулись і освітньої галузі. Відтепер загальноосвітні та дошкільні заклади фінансуватимуть лише за рахунок субвенцій з бюджету. Як це буде відбуватись на прикладі Мукачева розповів міський голова.

    Якщо раніше освітня галузь фінансувалась з місцевого бюджету, то вже з нового року кошти на утримання загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів буде виділяти держава. Такі нововведення в бюджетній сфері приніс 2015-тий.

    Озвучив міський голова одну з основних проблем, яка на часі в освітній галузі міста. В мукачівських дитячих садках нині виховуються майже півтори сотні дошкільнят з району. В школах ситуація схожа. Уже у новому навчальному році дітей до освітніх закладів також будуть приймати за місцем їх проживання. А для того, аби виправити ситуацію, яка вже існує, в місті планують відкрити ще одну школу та дитячий садок.

    Міський голова сподівається, незабаром ситуація з рівномірним наповненням шкіл та садочків стабілізується, а батьки з порозумінням поставляться до необхідності змін.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору