ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Чорні дірки", які витягують гроші з бюджету Закарпаття, закриють — губернатор

    29 березня 2024 п'ятниця
    69 переглядів
    Про мету оптимізації галузей освіти й охорони здоров'я на Закарпатті.

    Реформувати охорону здоров'я та освіту області, оптимізувавши ці галузі з тим, аби якість надаваних послуг підвищити, а "чорні дірки", які витягують гроші з бюджету – закрити. Саме таким є план обласної влади стосовно найбільш значущих соціальних сфер краю.

    Дещо про ці наміри голова ОДА Василь Губаль розповів на прес-конференції у середу, 28 січня.
    "Будуть реформи. Це – оптимізація. Варто визнати: медицина у нас уже є платною. А чимало працівників сфери охорони здоров'я працюють на 0,25 ставки. У цьому всьому – складова корупції. Пропоную керівникам закладів охорони здоров'я зробити ревізію. З тим, аби налагодити якісну роботу – надання послуг людям – без зловживань. І робити ставку на професіоналів, а не поширювати схеми", - каже Василь Губаль.
    Керівник краю зазначає: " У цих реформах ми повинні проявити жорсткість – для того, аби нарешті досягти результату. Водночас, звісно, не рубатимемо з плеча", - акцентує очільник області.
    Василь Губаль говорить: "Ведемо мову і про експериментальне запровадження страхової медицини. Вивчаємо перспективи і те, як це здійснити, спочатку в окремих закладах. Я запросив фахівців – найвищого рівня – дати пропозиції. Працюють і народні депутати. Поки що, сьогодні, конкретного рішення з цього приводу немає, але є ініціатива і намір рухатися саме в цьому напрямку. Я думаю, що не варто чекати директив про реформи зверху – уже слід працювати".
    Що ж до галузі освіти, то голова ОДА так окреслив наміри втілювати реформи: "Є багато закладів, які потребують оптимізації. Йде мова і про позашкільну освіту. Я би дуже хотів, аби і функціонування загальноосвітніх закладів, і гурткова робота були якіснішими – мали ліпші можливості, надавали кращі послуги. А часто бачимо таке: у різних населених пунктах мережа ніби однакова, а результати різні. Будемо регулювати. звісно, розуміючи, що в цій сфері треба діяти дуже обережно і - радячись із фахівцями".
    Василь Губаль повідомив, що в найближчий час відбудуться колегії галузей охорони здоров'я та освіти при голові ОДА – саме стосовно реформи в цих сферах.
    Прес-служба Закарпатської ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору