ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Очільник гірського краю подякував УжНУ за роботу на розвиток Закарпаття

    29 березня 2024 п'ятниця
    68 переглядів
    Голова ОДА Василь Губаль на конференції трудового колективу та вченої ради

    Аби заслухати звіт ректора та обговорити подальше життя провідного вишу області, актуальні питання його роботи, сьогодні, у четвер, 29 січня, в УжНУ зібрали спільну конференцію трудового колективу та вченої ради. Участь у зібранні взяли і голови ОДА Василь Губаль та облради Володимир Чубірко.

    У звіті ректора професор Володимир Смоланка окреслив справи і досягнення УжНУ за 2014-й рік, зупинившись і на науковій, і на господарській роботі, і на розвитку вишу, підкреслив проекти міжнародної співпраці, розвиток інформаційних технологій, тощо. Пан ректор акцентував, що бачить у перспективі розвиток УжНУ не лише як закарпатського, а загалом українського і міжнародного вишу. Відтак слово перед присутніми мав керівник області Василь Губаль. Він підкреслив, що радий вітати колектив потужного закарпатського, українського вишу, людей, які працюють для краю. "Цілі і завдання у нас з вами однакові – розвиток Закарпаття, його потенціалу. Наші задачі – вас підтримувати та сприяти досягненням, які має і буде мати університет".
    Примітно, що серед пріоритетів УжНУ – не лише якісна освітньо-наукова робота у звичних стандартах, а й прагнення до більшого: так, УжНУ дуже активний у міжнародних проектах, у співпраці з університетами інших країн, передовсім Європи, потужний розвиток інформаційних технологій, інновації.
    Зараз науковці УжНУ беруть участь у розробці Стратегії розвитку Закарпаття. Голова обласної ради Володимир Чубірко у вітальному слові, відзначаючи важливість колективу вишу в житті краю, побажав УжНУ досягнути такого рівня, аби абітурієнти не шукали навчання в університетах в Європі, а навпаки – іноземні студенти прагнули вступити в УжНУ.
    Голова ОДА відзначив цю діяльність УжНУ, та, говорячи до колективу, порушив перед ними і ті теми, які актуальні в краї. З-поміж іншого, це мобілізація. Так, керівник області поінформував, що вже понад 60 добровольців із тих, які самі зголосилися до призову, пройшли медичну комісію. "Є серед них і вихованці вашого вишу. Спасибі вам за них!", - зазначив голова ОДА, наголосивши: зараз краянам потрібна підтримка потужного колективу УжНУ, їхній досвід, педагогічне слово. "Я бажаю всім нам єдності і порозуміння. Колективу дякую за дітей, а студентам бажаю успіхів, усім вам – і в подальшому тримати марку провідного закарпатського університету", - сказав голова ОДА.
    До слова, зараз науковці УжНУ беруть участь у розробці Стратегії розвитку Закарпаття, якість та потенціал цього документу дуже важливі для життя області.
    Прес-служба Закарпатської ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору