ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Володимир Смоланка звітував про роботу на посаді ректора УжНУ

    29 березня 2024 п'ятниця
    36 переглядів
    В УжНУ наразі навчається 13552 студенти

    Вчора відбулося спільне засідання конференції трудового колективу та Вченої ради УжНУ. В порядку денному – звіт ректора, підсумки наукової роботи УжНУ за 2014 рік та затвердження кандидатур на призначення іменних та персональних стипендій студентам університету за результатами зимової сесії. Участь в засіданні взяли й голови облради Володимир Чубірко та ОДА Василь Губаль.

    Ректор УжНУ Володимир Смоланка прозвітував за діяльність на посаді за 2014 рік. В закладі наразі навчається 13552 студенти. Цього року зараховано 5021 студентів, в тому числі й 69 з інших країн. На 12,3% зросла сума укладених контрактів на навчання. За результатами цьогорічного моніторингу веб-сайтів вищих навчальних закладів України, який був проведений експертами Громадянської мережі ОПОРА УжНУ зайняв 13 місце серед 274 вишів країни. На наукові діяльність вдалося збільшити фінансування на 3% - до 3,4 млн. гривень. Також з державного бюджету фінансують проекти, в яких викладачі закладу зайняли перші місця на всеукраїнському рівні. Серед досягнень УжНУ- створено дві нові вчені ради, і їх загалом в закладі вже є 6. Також успішно працює Контактний центр, який реалізує європейські проекти у закладі. З липня працює також Центр іновацій та розвитку УжНУ.
    «Нам вдалося укласти угоди про партнерство з 16 закладами Європи. Наразі перед нами завдання імплементувати норми нового освітянського закону. Колектив монолітний, і він готовий до праці», - зазначив Володимир Смоланка.
    Василь Губаль насамперед подякував колективу УжНУ за їх вклад в розвиток науки, виховання молоді. «Завдання й цілі в нас одні. Ви формуєте потенціал краю, ми вам в цьому готові допомагати. В цей важкий для країни час ми маємо бути сильним перед тими викликами, які нині перед країною. Бажаю всім нам єдності та порозуміння. Цього нам потрібно як ніколи», - звернувся керівник краю до колективу УжНУ.
    В свою чергу Володимир Чубірко запевнив студентів та викладачів закладу, що влада області всіляко буде підтримувати найпотужніший освітній заклад краю. «Тиждень тому Закарпатська обласна рада та міністерство зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини підписали угоду, в рамках якої УжНУ отримає від партнерів 30 мільйонів форинтів інвестиції на перенесення та облаштування бібліотеки. Окрім того вже вдалося реалізувати багато інших проектів. Один з них – сучасний стоматологічний факультет, в рамках співпраці з чеським краєм Височина замінено вікна на головному корпусі. Також є план облаштувати в закладі Вишеградську бібліотеку, до цієї роботи залучаємо партнерів з ЄС. Довести до ладу корпусу на БАМі та завершити перенесення бібліотеки – це наші амбітні плани на цей рік», - повідомив керівник ради.
    Прес-служба облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору