ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мережа ковзанок "IceLand" надає дітям безкоштовно "поганяти" на ковзанах (ФОТО)

    16 квітня 2024 вівторок
    53 переглядів
    Ужгородська малеча має можливість безкоштовно кататися на ковзанах.

    Так зване соціальне, тобто безкоштовне, катання започаткували на ужгородській ковзанці “IceLand” ще минулого року. Скористатися таким правом можуть діти із неповних або малозабезпечених закарпатських сімей, сироти, діти учасників АТО. Наразі керівництво ковзанки домовилося із представниками громадської організації “Щасливі діти” про можливість безкоштовного катання дітей-переселенців зі сходу України.

    На сьогоднішній день, за словами директора мережі ковзанок “IceLand” Іво Гайдана, аналогічні ковзанки працюють у Мукачеві та Тячеві. Тож діти цих та наближених районів також користуються нагодою безкоштовно покататися. “Катання на ковзанах – це не лише розвага. Це – зміцнення організму, загартовування, оздоровлення. Сьогодні батьки без проблем можуть віддати дитину на танці, малювання, вокал. А з катанням на ковзанах все по-іншому. По-перше, на Закарпатті практично нема де займатися цим видом спорту. По-друге, декотрим батькам додаткове фінансове навантаження не під силу. На жаль, нинішня криза тільки посилює таку ситуацію. Але ми вважаємо, що від цього не повинні страждати діти. Завжди можна знайти вихід. А тому ми започаткували соціальне катання. І, як бачимо за підсумками минулого і ходом поточного років, досить-таки успішно”, – сказав Іво Гайдан.

    За словами директора, школярі приїжджають на ковзанку організовано разом із вчителями. Діти з соціально вразливих груп катаються абсолютно безкоштовно, всі інші сплачують лише за оренду ковзанів, якщо не мають власних. Щоразу на льоду перебуває 3-4 досвідчених інструктори, які слідкують за дітьми і навчають новачків.

    Минулого року по області до такого виду спорту було долучено приблизно 6,5 тисяч школярів з Ужгорода, Мукачева, Перечина, Тячева та районів. Цього року ця цифра становитиме 19 тисяч. “До кінця цього сезону у нас заплановано ще багато занять. Добре, що школи знаходять можливість привозити дітей на ковзанку. Нерідко, наскільки мені відомо, у цьому допомагають представники місцевої влади: зокрема голови райрад, міські голови, начальники районних та міських управлінь освіти. Гарна співпраця у цьому напрямку у нас склалася із головами Перечинської райради Анатолієм Перцевим, Мукачівської райради Іваном Михайло, Хустської РДА Михайлом Пристаєю, Берегівської РДА Габором Кінчем, міським головою Тячева Іваном Ковачем, начальниками управлінь освіти Мукачівської міської ради Терезою Тібою і Ужгородської – Оксаною Бабунич. Ми надаємо ковзанку, вони – транспорт. У такому випадку можна зацікавити дітей, дати спробувати себе у незнайомому дотепер виді спорту, заохотити до активного способу життя. Наприклад, ми бачимо, наскільки відрізняються і фізично, і ментально від своїх однолітків діти, які займаються у нас хокеєм. Користь від катання на ковзанах розуміють і професійні спортсмени. Зокрема, за ініціативи директора Закарпатської обласної ДЮСШ Віктора Дуло, у нас постійно займаються юні гандболісти та футболісти, адже на льоду вони мають чудову можливість відпрацьовувати координацію рухів”, – зазначив Іво Гайдан. Він додав, що студенти також мають змогу після напруженого навчання активно відпочити на льоду. Пред’явивши у касі студентський квиток, можна отримати картку на суттєву знижку.
    0_k__527535398665721-.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору