ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородська молодь вклонилася Нерукотворному образу Ісуса Христа у Львові (ФОТО, ВІДЕО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    60 переглядів
    Ужгородські студенти вклонилися реліквії у Львові.

    Ужгородські студенти вклонилися у Львові реліквії, яка останні 100 років не покидала Ватикан. Комусь довелося почекати 15 хвилин, а хтось стояв у черзі 7 годин. Такою була ціна того, аби торкнутися до однієї з найстаріших християнських святинь – Нерукотворного образу Господа нашого Ісуса Христа.

    Постійне місце перебування цієї реліквії – особиста захристія папи Франциска. Востаннє образ покидав Ватикан 100 років тому. До України він мав потрапити ще 2012-го, проте з невідомих причин цього не сталося. Через три роки святиня все ж приїхала до України...
    Хтозна, можливо, Бог знав, коли українському люду буде особливо потрібне відчуття Його присутності.
    Собор Святого Юра й став місцем паломництва тисяч прочан, які впродовж двох тижнів їдуть до Львова, аби вклонитися святині. Ми зустріли там і наших студентів:
    «Чому я поїхав? Перше через те, що розумів: такі інструменти Божого чуда не так часто можна побачити. Інше – попросити в Господа того, що особливо потребую. І знаєте, стояння в черзі на жахливому морозі й протязі не значать нічого, як порівняти з тим, що відчуваєш, припадаючи до Нерукотворного лику Ісуса Христа», – коментує студент стоматологічного факультету Артем.
    «Я знаю, що мала можливість відчути дуже близько присутність Ісуса Христа. І це варте далекої дороги. Складно пояснити, чому тебе щось кличе до такого паломництва та поклоніння святині. Але в чому я точно переконана, то це в особливій благодаті та ймовірності того, що твої молитви будуть почуті. Це тут сильно відчувається. А ще – люди.
    Коли ти не просто відчуваєш, а наочно бачиш силу віри зовсім чужих людей, які стоять біля тебе, – розумієш: оце і є те, що варто плекати у своєму серці!» – розповідає студентка філологічного факультету Тетяна.
    Доки чекали своєї черги, почули й таке: «Я не знаю, чи ця ікона справді чудотворна. Але думаю, що Бог тут, адже серед цих тисяч людей точно б’ється якесь неймовірно віруюче серце, заради якого Він прийде!»
    Нерукотворний образ перебуватиме в Архикатедральному Соборі Святого Юра у Львові до 15 лютого. Протягом усього часу храм буде відчинений для вірян з 7:00 до 23:00, пише Світлана Лапига.

    0_k__527535398666127-1.jpg
    0_k__527535398666127-2.jpg
    0_k__527535398666127-3.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору