ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З початку року до Свалявської ОДПІ працедавцями подано 72 договори про працевлаштування найманих працівників

    28 березня 2024 четвер
    17 переглядів

    З них юридичними особами працевлаштовані 19 громадян та фізичними особами – підприємцями – 62 громадян.

    Легалізація трудових відносин забезпечує громадянам соціальний захист у разі втрати працездатності, безробіття та в інших випадках, передбачених законодавством. Законом України від 28 грудня 2014 року №77 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці», які внесені до Кодексу законів про працю, та набрали чинності з 1 січня 2015 року передбачено комплексну програму заходів з легалізації заробітної плати.

    Згідно з даним законом працівник може почати працювати лише після укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням роботодавця. При цьому роботодавець повинен повідомити податкову інспекцію про прийняття громадянина на роботу.

    Наразі фахівцями інспекції вже зареєстровано 72 трудові договори згідно з якими юридичними особами працевлаштовані 19 громадян та фізичними особами – підприємцями – 62 громадян.

    З початку 2015 року платниками перераховано 3 млн 124 тис. грн податку на доходи фізичних осіб. В порівнянні з минулим роком це на 577 тис. грн, або 23% більше ніж торік.

    Звертаємо увагу працедавців, що за порушення трудового законодавства запроваджені нові штрафи. Так, у разі допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення робітника на неповний робочий час, у разі якщо він фактично працює повний робочий час, або якщо виплати здійснюються без нарахування й сплати ЄСВ та ПДФО, на працедавця накладається штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат на момент виявлення порушення (на даний час – 36 540 грн.) за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

    Якщо порушено встановлені строки виплати заробітної плати, або інші виплати, які передбачені законом про працю більше, як за один місяць, або виплата їх не в повному обсязі, застосовується фінансова санкція у розмірі 3 мінімальні зарплати на момент виявлення порушення (3 654 грн). У разі, якщо роботодавець не дотримується мінімальних державних гарантій в оплаті праці, зазначене порушення обкладається штрафом у розмірі 10 мінімальних зарплат (12 180 грн) за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. Всі інші порушення щодо вимог трудового законодавства призводять до штрафних санкцій у розмірі однієї мінімальної зарплати (1 218 грн).

    Для уникнення значних штрафних санкцій закликаємо працедавців не порушувати норми трудового і податкового законодавства.

    За матеріалами Свалявської ОДПІ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору