ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Юні закарпатці з 1 квітня отримуватимуть новий закордонний паспорт

    28 березня 2024 четвер
    62 переглядів
    Закарпатським дітям доведеться отримувати закордонні паспорти.

    З 1 квітня 2015 року Державна міграційна служба України припинить виготовлення проїзних документів для виїзду дітей за кордон. Натомість виготовлятимуть дитячий закордонний паспорт, який надалі стане єдиним чинним документом, дійсним для перетину кордону неповнолітніми.

    Документ виготовлятиметься у формі книжечки, яка складається з м’якої обкладинки, 32 сторінок і сторінки даних, у правому форзаці документа міститиметься безконтактний електронний носій (чип). Для оформлення паспорта потрібно буде пред’явити наступні документи :
    – свідоцтво про народження;
    – 2 фотографії 3,5 на 4,5 см;
    – фото 10 на 15 см. для сканування зображення;
    – ідентифікаційний код;
    – квитанції про сплату вартості послуг та вартості бланка паспорта.

    Вартість дитячого закордонного паспорта складатиме 348 грн.15 коп. Державне мито у розмірі 170 грн. (або ж 340 грн. у разі оперативного виготовлення) при виготовленні закордонного паспорта для дітей не стягуватиметься.
    До 14 років до дитячого закордонного паспорта відбитки пальців та електронний підпис вноситися не будуть. Із 14 років біометричні дані зможуть вноситися на електронний носій (чип), але виключно зі згоди батьків. Термін дії документа становитиме чотири роки. З 16-ти років видаватиметься повноцінний закордонний паспорт, термін дії якого становитиме 10 років.
    На сьогодні у батьків ще залишається можливість оформити проїзний документ дитини. У Головному управлінні ДМС України в області є достатня кількість бланків проїзних документів, аби задовольнити всіх бажаючих. Заяви про оформлення розглядаються протягом до 30 робочих днів з дня подання документів (дострокове - до 10 робочих днів - оформлення здійснюється за заявами громадян), а якщо поїздка пов'язана з терміновим лікуванням від'їжджаючого, від'їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном, - протягом трьох робочих днів. Виїжджати за кордон за цими документами діти зможуть ще протягом трьох років. Надалі єдиним чинним документом для виїзду дітей за кордон буде дитячий закордонний паспорт.
    Ольга Поштак, головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС України в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору