ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З переходом на цифровий формат Міжгірський та Воловецький район залишаться без телебачення

    28 березня 2024 четвер
    115 переглядів
    Перехід на цифрове мовлення відбуватиметься в Закарпатті з 15 червня 2015 року

    П итання переходу телевізійного мовлення на цифровий формат обговорювали 26 лютого на засіданні робочої групи з питань реалізації у Закарпатській області програми впровадження цифрового телерадіомовлення.

    У засіданні взяв участь заступник голови ОДА Михайло Рівіс, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Закарпатській області Іван Кузьма, заступник Генерального директора обласної державної телерадіокомпанії Володимир Герзанич, представник Закарпатської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Володимир Гірич, а також керівники відповідних управлінь ОДА.

    Згідно рекомендацій Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Закарпаття включено до першої групи серед дев’яти областей, на території якої аналогове телебачення мало бути вимкнене з початку червня.

    Але перехід на цифрове телебачення відкладено, відповідно до нових напрацювань Кабінету Міністрів згідно з яким поступовий перехід на цифрове мовлення відбуватиметься в країні з 15 червня 2015 року.

    Державною програмою розвитку цифрового телебачення в Закарпатській області передбачалося встановлення передавачів цифрового стандарту на всіх передавальних телевізійних ретрансляційних станціях каналового стандарту.

    З 2011 року впровадженням цифрового стандарту телебачення на території області здійснювало київське ТОВ „Зеонбуд”, яке отримало відповідні ліцензії провайдера програмної послуги, згідно з якими передбачалось здійснити на першому етапі у 2011 році розбудову багатоканальних мереж МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 у стандарті DVB-Т2 на 19 об’єктах Закарпатської області, — повідомляють у прес-службі Закарпатської ОДА.

    ТОВ „Зеонбуд” змонтував та ввів в експлуатацію передавачі цифрового стандарту на 6 об’єктах Закарпатської філії КРРТ в таких містах, як: Ужгород, Хуст, Мукачево, Свалява, Рахів та Великий Березний.

    Такі райони як Міжгірський та Воловецький взагалі не охоплено цифровим стандартом телебачення.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору