ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Земельне" віче прийняло Звернення до прокурора Закарпатської області (ВІДЕО)

    25 квітня 2024 четвер
    70 переглядів
    На Ужгородщині селяни борються за свою землю.

    Земельні махінації, схоже, відбуваються і сьогодні. Приклад – Тарновецька сільська рада, яка охоплює три села Ужгородського району Закарпаття – Тарнівці, Ботфалва та Шишлівці. Більше 150 жителів вказаних населених пунктів залишились без земельних ділянок.

    150 селян без землі. Жителі сіл Тарнівці, Ботфалва та Шишлівці, що в Ужгородському районі, борються за повернення своїх земельних ділянок. Селяни скаржаться, мовляв, сільський голова незаконно відібрав угіддя сільськогосподарського призначення, які після цього продав.

    У неділю біля сільської ради зібрали віче, на якому обговорили подальший план дій. Адже протистояння триває вже не перший рік.

    Люди розповідають: на їх адресу лунали погрози, тож, зазначають, прийшли далеко не всі селяни, які залишились без землі.

    Зараз відібрані земельні ділянки, кажуть селяни, вже продані. На багатьох із них триває будівництв без будь-яких на це дозволів, адже всі ці землі – сільськогосподарського призначення. Відбирали їх усіма можливими методами, кажуть жителі сіл, – від рішень сесії до підробки заяв та документів.

    На віче підготували звернення до прокурора Закарпатської області. В ньому громада просила розібратися з незаконним дерибаном землі. Звернення всі разом понесли до голови сільради додому. Однак до людей вона так і не вийшла, тому залишили його в поштовій скриньці.

    Як зазначили ужгородські активісти, це лише початок боротьби.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору