ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На ЗНО-2015 зареєструвалися майже 10 тисяч 700 закарпатців

    29 березня 2024 п'ятниця
    37 переглядів
    Вступ у 2015 році здійснюватиметься тільки за цьогорічними сертифікатами.

    З них 9 тисяч 266 цьогорічних випускників та 1415 випускників минулих років. Це дані станом на 1 березня.

    У середу, 4 березня, в прес-центрі обласної адміністрації відбувся брифінг директора департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Михайла Мотильчака. Йшлося про нововведення в освітній галузі.

    У 2015 році змінено принцип фінансування загальноосвітніх навчальних закладів та тих, які здійснюють підготовку робітничих кадрів. Зокрема, зміни до Бюджетного кодексу запровадили нові типи субвенції, які передаються з державного бюджету обласним.
    «Станом на 1 березня простроченої заборгованості по захищених статтях немає», - повідомив Михайло Мотильчак. Водночас наголосив, що майже 17 мільйонів гривень на оплату стипендій студентам та комунальних видатків професійно-технічних закладів виділено з обласного бюджету.
    Щодо порядку закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації посадовець поінформував, що у четвертих класах ДПА проводитиметься з 12 по 21 травня з трьох предметів: української мови, читання та математики. Що стосується учнів дев’ятих класів, то вони складатимуть ДПА з української мови, математики та предмета за вибором навчального закладу з 1 по 8 червня. Випускники середніх шкіл здаватимуть державну підсумкову атестацію з трьох предметів у два етапи: 24 квітня у пунктах тестування – з української мови у формі ЗНО, а з 22 по 28 травня безпосередньо у навчальних закладах з двох предметів – математики або історії України та предмета за вибором учнів.
    «Усі атестації проводяться у письмовій формі. Завдання для проведення атестації укладають вчителі відповідного фаху, погоджує педагогічна рада та затверджує керівник навчального закладу», - зазначив Михайло Андрійович, - за винятком завдання для проведення атестації з української мови. Адже воно проводитиметься для випускників середніх шкіл у формі ЗНО, отже укладаються Українським центром оцінювання якості освіти».
    Зовнішнє незалежне оцінювання у 2015 році пройде за тією ж процедурою, що й в попередні роки, за винятком кількох нововведень, які внесені після ретельного аналізу проведення ЗНО.
    Державна підсумкова атестація з української мови відбуватиметься у формі ЗНО 24 квітня. Тобто тестування з цього предмета є обов’язковим для всіх випускників загальноосвітніх навчальних закладів, а його результат буде занесено у додаток до шкільного атестата і впливатиме на його середній бал. Цьогоріч вводиться поняття „порогового бала „склав/не склав”. Кількісний поріг правильних відповідей, після яких тест вважається зданим, встановлюватимуть експерти. Особи, які не здолали поріг, не матимуть права вступу до ВНЗ. Результати абітурієнтів, які склали тест, будуть оцінюватися за шкалою 100-200 балів. Запроваджуються також дворівневі тести з української мови і літератури та математики - базовий та поглиблений. З переліку предметів ЗНО цього року вилучено всесвітню історію та світову літературу. Вступ у 2015 році здійснюватиметься тільки за цьогорічними сертифікатами.
    «Реєстрація на основне ЗНО завершилася 20 лютого. Однак, до 6 березня учні мають можливість змінити рівень складності завдань з української мови і літератури, до 1 квітня - до реєстраційних даних з усіх інших предметів», - зазначив головний освітянин краю.
    Станом на 1 березня в області зареєстровано 10 тисяч 681 особу, з них 9 тисяч 266 цьогорічних випускників та 1415 випускників минулих років.
    «Попередня мережа пунктів тестування знаходиться у стадії підготовки. Остаточна буде сформована після завершення терміну подачі абітурієнтами змін до переліку предметів, тобто після 1 квітня. Водночас після визначення результатів ЗНО з української мови і літератури - орієнтовно, у середині травня - у неї вноситимуться зміни», - повідомив Михайло Мотильчак.
    Пробне ЗНО з української мови та літератури відбудеться 21 березня, за тиждень після нього - 28 березня - з решти предметів. До участі у ньому в області зареєстровано 3 тисячі 481 особу.
    «Під час реєстрації та проходження пробного ЗНО його учасники також мали змогу обрати базовий або поглиблений рівень з української мови і літератури та математики», - зазначив керівник департаменту освіти і додав, що вартість послуги пробного ЗНО цього року становить 89 гривень і порівняно з минулим роком, вона не зросла.
    Учасники пробного ЗНО з третього березня мають можливість роздрукувати запрошення на пункти пробного тестування. Всього в області діятиме 32 таких пунктів - по 16 у день проведення. У містах Ужгород, Мукачево та Хуст обидва дні тестування функціонуватимуть по два пункти пробного тестування, у решті адміністративних одиниць – по одному.
    Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

    ЧИТАЙТЕ UA-REPORTER.COM НА ФЕЙСБУК

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору