ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Випускники Великоберезької школи здаватимуть іспит ...із ткацького мистецтва!

    25 апреля 2024 четверг
    37 переглядів

    Вже 30 років у школі с.Великі Береги Берегівського району Закарпаття викладають ази ткацького мистецтва, яким здавна славиться регіон. За кілька тижнів випускники цього навчального закладу, окрім низки обов’язкових екзаменів, здаватимуть іще й один добровільний – із ткацького мистецтва.

    Аби встигнути виткати екзаменаційну роботу, залишаються навіть після уроків, інформує "ТСН" каналу "1+1". Раніше, щоб вирізнятися з-поміж інших, майстрині ніколи і нікому не розголошували таємниць мереживного ткацтва. Через це чимало способів втрачено назавжди. Учні намагаються їх відтворити за старими взірцями, або ж зі слів тих, хто ще пам’ятає, як ткали бабусі.

    Зараз побутове ткацтво не надто поширене: немає попиту на ткані речі, нитки надто дорогі і не завжди якісні. Скажімо, щоб ткацькі верстати у школі не простоювали, на кожен треба щонайменше 500 гривень на місяць. Поки що допомагають спонсори. Якщо і цих грошей не вистачатиме, почнуть продавати роботи туристам. Про те, щоб відмовитися від такого дорогого навчання, у Великих Берегах навіть і не думають.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору