ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Нове в законодавстві щодо надання відомостей з Єдиного державного реєстру

    28 березня 2024 четвер
    25 переглядів

    05.04.2015 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)» від 12.02.2015 року № 191- VIII, згідно якого внесено ряд змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» (далі – Закон).

    Так, відповідно до вищевказаних нормативно-правових актів на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, запроваджено оприлюднення повідомлень, передбачених ст. 22 Закону, замість їх опублікування в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації.
    Зміст повідомлень, що підлягають оприлюдненню, встановлюється Міністерством юстиції України.
    Підставою для оприлюднення повідомлень є внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців (далі – ЄДР).
    Повідомлення підлягають оприлюдненню протягом десяти робочих днів з дня внесення відповідного запису до ЄДР.
    Відповідно до ч. 5 ст. 22 Закону за оприлюднення повідомлень про зміну місцезнаходження юридичної особи, зміну найменування юридичної особи, прийняття засновниками (учасниками), судом або уповноваженим органом рішення про виділ, зменшення статутного (складеного) капіталу юридичної особи, втрату оригіналів установчих документів юридичної особи справляється плата в розмірі 0, 05 мінімальної заробітної плати (станом на 01.01.2015 – 60,90 грн.)
    Документом, що підтверджує внесення плати за оприлюднення повідомлення, є копія квитанції, виданої банком, або копія платіжного доручення з відміткою банку, квитанція з платіжного термінала, квитанція (чек) з поштового відділення зв’язку.

    Перший заступник начальника
    Головного територіального управління юстиції
    у Закарпатській області
    Іван Алмаші

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору