ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Щоб піти на податковий компроміс – тиждень!

    29 березня 2024 п'ятниця
    27 переглядів

    З 17 січня в Україні запроваджено процедуру податкового компромісу, яка триватиме протягом 90 календарних днів. Останній термін для прийняття рішення щодо участі у такій процедурі та подання необхідних документів до органу фіскальної служби – 16 квітня 2015 року.

    Нагадаємо, що податковий компроміс – це режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків та/або їх посадових осіб за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням строків давності, встановлених ст. 102 Податкового кодексу. Участь платників у податковому компромісі може бути лише добровільною.
    Зокрема, представник бізнесу, який вирішив скористатися таким компромісом, має право подати відповідні уточнюючі розрахунки податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість. У цих розрахунках платник визначає суму завищення витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток та/або суму завищення податкового кредиту з податку на додану вартість.
    У разі досягнення податкового компромісу платник сплачує до бюджету 5% від суми заниженого ним податкового зобов’язання, при цьому 95% – вважатимуться погашеними.
    Наприклад, підприємству під час перевірки було донараховано близько 400 тис. грн податкових зобов’язань, які перебували у стадії оскарження. При цьому, досягнувши податкового компромісу, воно сплачує 5% від суми податку, що в даному випадку складає 20 тис. грн. Інша частина суми податку – 380 тис. грн вважається погашеною, в тому числі штраф та пеня.
    Законом внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу і Кримінального процесуального кодексів та Кодексу адміністративного судочинства щодо звільнення платників податків від адміністративної та кримінальної відповідальності, а також встановлено можливість застосування процедури примирення сторін в рамках адміністративного судочинства при застосуванні податкового компромісу.
    Відділ комунікацій Головного управління
    ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости