ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Солотвину обіцяють нові карстові провалля (ВІДЕО)

    28 березня 2024 четвер
    64 переглядів
    Солотвинський солерудник і досі тримає в страху селище

    Нещодавно утворене не стане останнім, запевняють фахівці з ліквідації солерудника. Ще близько 280 тис. кубометрів пустот в соляних шахтах залишаються під землею. А тому очікувати нового провалля можна будь-якої хвилини. Солотвинський солерудник відвідали й наші журналісти, які розкажуть більше.

    Солотвинський солерудник і досі тримає в страху селище. Доказ цьому -  нещодавнє карстове провалля, яке утворилось поблизу вулиці 30 років Возз’єднання.

    Довкола нього огородили  небезпечну територію та встановили  попереджуючий знак. Однак зараз ані знаку, ані стрічки вже нема, люди нехтують власною безпекою та продовжують приходити до провалля. Головний інженер виробничої дирекції по ліквідації солерудника каже: процес неконтрольований, обвал може трапитись будь-якої хвилини.

    На сьогоднішній день карстові провалля займають близько 5 млн. 300 тис. кубометрів. За даними карт підземних шахт, які є в розпорядженні головного інженера, в землі залишається ще 280 тис. кубометрів пустот, які в будь-яку хвилину можуть утворити нові провалля. Однак ця картина може бути ще більш невтішна, адже сьогодні ніхто не може сказати, яка реальна ситуація під землею.

    Для того аби уникнути катастрофи вже розроблено проект по ліквідації солерудника, вартість якого - близько 94 млн. грн. Однак коштів за останні роки на це ніхто не виділяв. Наразі є звернення до органів центральної влади і від обласної влади. Звернення до центральних органів влади є і від тячівських районних депутатів. З телеграмою, аби вирішити створити спеціальну комісію для вирішення ситуації  до Президента, уряду та керівника ДСНС звернувся і народний депутат України Василь Петьовка.

    У області кажуть: поки вирішення ситуації бачать тільки в переселенні солотвинців до новозбудованого містечка в Тереблі. Однак переселятись солотвинці навіть і після утворення нового карстового провалля не надто поспішають.

    ТРК "Мукачево"
    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору