ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

36 дітей зіграли в шахи на меморіальному турнірі в Ужгороді (ВІДЕО)

    24 квітня 2024 середа
    86 переглядів
    В Ужгороді відбувся шаховий турнір пам’яті Тиграна Петросяна.

    Перший меморіальний турнір з шахів, присвячений пам’яті видатного шахіста Тиграна Петросяна відбувся на Закарпатті ще в далекому 2004 році. Відтоді добра традиція збереглася. Шахове свято стало можливим щороку завдяки організаторам — обласної шахової федерації та Товариства вірменської культури Закарпаття «Арарат».



    Саме вони зробили цей турнір одним з наймасовіших та найпрестижніших дитячих змагань на теренах нашого краю.
    Кожен рік після того подібні турніри проходили з чудовою організацією, хорошими призами, за великої кількості учасників. Серед натхненних організаторів шахового дійства варто відзначити керівників вірменського товариства Вардана Товмасяна, Сергія Нікогосяна, Андраніка Нікогосяна, очільників міської та обласної шахових федерацій Семена Найгебавера, Юрія Мошака. Посильний внесок у добру справу вніс і автор цих рядків.


    Значна увага керівників товариства «Арарат» до шахів не є випадковою. Представники цієї невеликої, але зі славною і давньою історією країни дійсно люблять мудру гру. Її вивчення є обов’язковим у кожній школі. Окрім Тиграна Петросяна, вірмени дали шаховому світу багато видатних гросмейстерів. І сьогодні збірна цієї країни лише за останні 5 років двічі вигравала світові Олімпіади, випереджаючі такі потужні шахові держави, як Росія, Україна, Китай, Угорщина, США та інші, — зазначив Андрій Ворович – віце — президент обласної шахової Федерації.


    Цьогорічний турнір, який відбувся 30 травня у в ужгородському СЦД «Ювентус», вітав своїх 36 учасників, не старше 13 років.
    На жаль, з невідомих причин проігнорували цікаве змагання мукачівські діти, багато з яких вважалися фаворитами і, безумовно, претендували на призи і високі місця. У зв’язку з відсутністю мукачівський шахістів, боротьба за призові місця набула нового розкладу та стала ще більш гострою.


    Поза конкуренцією виступив в турнірі явний фаворит, срібний призер чемпіонату України серед хлопців до 12 років Ярослав Щербак. Юний свалявчанин здобув 7 очок з 7 можливих і переконливо посів перше місце.. Серед дівчат успіх сприяв ужгородкам. Переможницею меморіалу стала Євгенія Тимошенко, а третьою призеркою – Даяна Рустамова. Друге місце у Каріни Маді з Виноградова. Спонсорських призів було багато. Отримали також нагороди три найкращі гравці до 10 років, до 8 років та наймолодші діточки, які лише розпочинають свій шлях у шахах. Призи вручив головний спонсор змагання Андранік Нікогосян.


    Потужно зіграли в турнірі берегівчани, вихованці відомого тренера і шахового організатора Степана Бунія.


    Більш, ніж вдало виступили юні спортсмени з Берегівщини. Ось їхні результати:


    2 місце — Іжак Андрій,


    3 місце — Соболь Кирило (загальний залік),


    1 місце — Сінний Артур та 3 місце — Тманов Арсеній (серед дітей до 8 років),


    1 місце- Пилип Ігорь (серед дітей до 6 років) — всі учні шахового гуртка «Joker „.



    На жаль, перспективні Артемчик Комарницький та Анастасія Шаринська на цей раз не змогли потрапити в призери, але показали непогану гру та збагатили свій турнірний досвід, а нагороди та призи у них ще будуть!— впевнений тренер берегівчан Степан Буній.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору