ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Життя інвалідів в Закарпатті – непросте, але це не привід здаватися (ВІДЕО)

    28 березня 2024 четвер
    23 переглядів
    Нелегкі будні Ярослава Старини

    Духовність, спорт та творчість допомагають не загубити себе вже понад 30 років Ярославу Старині зі Сваляви. Йому 49 і він став прикладом для інвалідів Свалявщини.

    Вишивка хрестиком, шахи, музика, громадська діяльність допомагають радіти життю вже понад 30 років інваліду ІІІ групи. У 17 років юнак із батьками та братом, прямуючи у Крим на відпочинок, потрапили у автомобільну катастрофу. У результаті хлопець отримав черепно-мозкову травму, був місяць у комі, 3 місяці в лікарні, потім – рік реабілітації.


    Ікони, янголи, портрети Шевченка, весільні рушники, подушки, патріотичні полотна – жодне свято Свалявщини не обходиться без виставки пана Анатолія. Про закарпатського умільця написали і в угорському каталозі Народних майстрів Закарпаття.


    Але це далеко не всі захоплення чоловіка. Пан Анатолій з п’яти років грає у шахи. Він – кандидат у майстри спорту, має багато нагород. Пан Анатолій не тільки бере участь у шахових турнірах, а й навчає інтелектуальній грі учнів. Один з них – вже майстер спорту з шахів. Чоловік має хист і до музики – вміє грати на баяні, але, каже, його довелося продати, адже живуть із матірю на дві пенсії: його – за інвалідністю, та її – за віком. Мешкають у двохкімнатній хрущовці, підтримуючи один одного.


    Жага до життя, духовний розвиток і самореалізація пана Анатолія – приклад для інших інвалідів Свалявщини, які, дивлячись на нього, не опускають руки і не впадають у відчай. Тож життя інваліда в Україні – не казка, але і не привід здаватися. Принаймні, про це свідчить життєвий шлях пана Анатолія, довжиною в понад 30 років.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору