ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпаття приїхала Верховний комісар ОБСЄ у справах нацменшин

    28 березня 2024 четвер
    43 переглядів
    Зустріч з Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс

    Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко. Зокрема, чиновники обговорили питання добровільного об’єднання громад на Закарпатті.

    Сьогодні зустрічався з Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс, яка перебуває з візитом на Закарпатті.
    Астрід Торс зазначила, що вона прагне аналізувати як вплине закон про добровільне об’єднання громад на розвиток національних меншин в краї.
    Зазначив, що положення закону вже дають можливості до об’єднання громад. В законі є критерії для об’єднання, в тому числі має бути передбачена інфраструктура для цього процесу. Спочатку пропонували в області створити 38 громад в області, але це не сприйнято самими громадами. . В районах почали самостійно приймати рішення щодо добровільного об’єднання. Головне для громад – вони мають знати, які преференції вони від цього зможуть отримати . Наразі громади самі знаходять шляхи до об’єднання, пропонують власні варіанти. Ми будемо підтримувати такі громади і ми будемо проти, якщо що їх будуть об’єднувати під якісь політичні цілі. Щодо нацменшин, то вони виграють від цього закону, вони матимуть більше прав. Тим більше, що в області вони проживають компактно і їм зручно об’єднуватися.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору