ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

25 абітурієнтів змагаються за місце держзамовлення на англійській філології в УжНУ

    19 квітня 2024 п'ятниця
    45 переглядів
    Фах англійського філолога прагнуть опанувати 330 абітурієнтів

    На 13:00 21 липня за кількістю заяв з-поміж філологічних спеціальностей продовжують лідирувати англійська та українська.

    Фах англійського філолога прагнуть опанувати 330 абітурієнтів, тобто конкурс становить 25,4 особи на одне місце держзамовлення та 4 – на кожне ліцензоване.

    Напрям "Німецька мова та література" наразі приваблює 38 охочих. П'ятнадцятеро абітурієнтів хочуть стати французькими філологами, семеро – румунськими.

    "Щодня близько 20 заяв надходять електронно, більшість – на англійську філологію", – коментують технічні секретарі факультету іноземної філології.

    Перекладачем хоче стати Олександра Куштанова з Великоберезнянщини. Дівчина з дитинства подорожує Європою, часто гостює в родичів у Нідерландах, тому й прагне опанувати фах англійського філолога. Дівчину привабило й те, що, закінчивши напрям "Англійська мова та література", володітиме двома іноземними мовами.

    На філологічному факультеті за кількістю заяв лідирує українська філологія – 137 охочих, конкурс – 5,3 особи на місце державного замовлення. Проте найбільший конкурс на напрям "Журналістика" – 21, 5 особи на місце держзамовлення і троє абітурієнтів на кожне ліцензоване.

    На нову спеціальність "Реклама та зв'язки з громадськістю" наразі подано 79 заяв. Словацькими філологами прагнуть стати 41 абітурієнт, чеськими – 22, російськими – 16.

    Абітурієнтка Анастасія Шут з 9-го класу мріяла про журналістику, пробує писати статті, захоплюється фотографуванням, вже більше року пише вірші. В Ужгородському університеті дівчина обрала три інформаційні спеціальності – "Журналістику", "Рекламу та зв'язки з громадськістю" та "Міжнародну інформацію".

    Нагадуємо, що творчий конкурс на спеціальність "Журналістика" відбудеться 28 липня о 9:30. Консультацію проводитимуть напередодні, 27 липня, о 16:00.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору