ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Кафедра військової підготовки УжНУ набирає студентів на навчання

    28 березня 2024 четвер
    43 переглядів
    Військова кафедра УжНУ працюватиме на базі 128-ої бригади Закарпаття

    Подавати документи для вступу зможуть всі охочі студенти, які закінчили другий курс. Кінцевий термін подачі – до 15 вересня. Конкурсний відбір кандидатів відбуватиметься у формі співбесіди та іспиту з фізичної підготовки.

    Заняття проходитимуть в Ужгороді, за адресою вулиця Капітульна, 13, на базі 15-го гірсько-піхотного батальйону 128-ї бригади. Практичні заняття проводитимуться на полігоні у селі Оріховиця Ужгородського району.

    Перед закінченням навчання, після другого курсу навчання на кафедрі військової підготовки ми проводитимемо польовий збір на полігоні біля с. Оріховиця. Він триватиме місяць, проходитиме навчання з стрільби з різних видів зброї, керування військовими транспортними засобами, БМП.

    Ті, хто пройшов ці навчальні збори, матимуть право складати військову присягу, а відтак Міністр оборони України присвоїть їм військове звання «молодший лейтенант запасу».

    Як розповів завідувач кафедри полковник Василь Олійник, для військової підготовки буде виділятися один день на тиждень. Студенти працюватимуть на заняттях у військовій формі, відбуватиметься стройова підготовка, інші види тренувань. Це буде військовий підрозділ, з умовами життя як у військовому підрозділі, військовими ритуалами.
    Ліцензований обсяг набору – 140 осіб (чоловічої та жіночої статі) набору на перший курс.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору