ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Десять винаходів намагаються запатентувати в УжНУ

    28 березня 2024 четвер
    84 переглядів
    Кількість студентів першокурсників УжНУ не зменшилася

    У 2015-му році Ужгородський національний університет направив до Державного департаменту інтелектуальної власності 33 заявки на видачу патентів України, з яких 10 – на винахід, решта – на корисну модель.

    Про це під час урочистого розширеного засідання Вченої ради «УжНУ» з нагоди початку нового 2015-2016 навчального року розповів ректор Володимир Смоланка.

    Також Смоланка наголосив, що цього року вступникам було досить важко через зміни у правилах вступу, вони часто були дезорієнтовані. Кількість абітурієнтів в Україні та Закарпатті постійно зменшується. Так відбувається не лише через жорстку конкуренцію закордонних вищих навчальних закладів, але й через те, що нині закінчують школу діти, які народилися в час максимально низької народжуваності за всю історію незалежної нашої держави.
    За словами Володимира Смоланки, на рівень 2014 року вдасться вийти лише у 2021-му. Попри це, кількість студентів першокурсників УжНУ не зменшилася, а на стоматологічний факультет поступило більше випускників, ніж у навчальні заклади Одеси та Запоріжжя. Інші університети мають втрати 30-100%, - пояснив ректор.
    Серед іншого, таких здобутків вдалося досягти і через кваліфікований склад викладачів університету.
    "За 8 місяців 2015 року вчені звання в УжНУ отримали 7 професорів, 50 доцентів та один старший науковий співробітник. Окремо хотів би відмітити доктора фізико-математичних наук, професора, який у червні одержав ще одну почесну відзнаку - звання заслуженого діяча науки і техніки України Володимира Михайловича Міцу", - розповів Володимир Смоланка.
    Після виступу ректор вручив цим людям дипломи про посвідчення про присвоєння наукових степенів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору