ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В одному з ужгородських провулків історичної частини міста знайшли напис 1930-х років (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    46 переглядів
    Напис знайшли поблизу будинку №6 по вул. Корзо

    Підприємці, офіс яких знаходиться у провулку, вирішили відновити та відремонтувати занедбаний під'їзд. Довгий час вони вели перемовини з міською владою щодо ремонту історичної частини, якою мало б опікуватися місто, але врешті-решт взялися за справу власними силами.

    Під час робіт, коли зняли старий шар фарби, знайшли напис, скоріш за все, діючого в ті роки магазину фабрики електротоварів. Згідно відкритих джерел, Bernat Herskovits, ім'я якого вказане на фасаді, був діячем єврейської общини міста 1929-1944 років.

    Знахідку вирішили обережно покрити спеціальним прозорим матеріалом для його збереження та захисту від зовнішнього середовища. Віднині ужгородці та гості міста мають змогу оглянути напис майже сторічної давнини.

    Нагадаємо, що частина будинків вул. Корзо побудована в чехословацький період 1920-1939гг. Раніше вулиця була місцем, де розміщувалася безліч маленьких магазинчиків, переважно єврейських. Місцеві жителі могли зробити там покупки, а потім відсвяткувати їх в одній з численних кав'ярень. Корзо, як не дивно, не змінилося за кілька століть. Як і колись вулиця пішохідна, і там розміщуються магазини, кав'ярні та сувенірні лавки.


    шгн




    орр

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Da, do prihoda sovetskoj vlasti i nezavisimoj Ukrajiny narody Podkarpatja zhili, kak narody Europy. V sostave Ukrajiny nasha zhizn odno stradanije. Okkupanty-domoj!