ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З наступного року три предмети ЗНО будуть обов’язковими для всіх закарпатських випускників

    16 квітня 2024 вівторок
    104 переглядів
    Наступного року предметів, обов’язкових для проходження ЗНО стане втричі більше

    Навіть - для студентів вишів І-ІІ рівня акредитації.

    З 2016 року предметів, обов’язкових для проходження ЗНО стане втричі більше. Про це у середу, 2 вересня, розповіла заступник директора департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова.

    Окрім того, ЗНО стане обов’язковим для студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, пише Голос Карпат.

    «У цьому році ЗНО з української мови було обов’язковим для всіх випускників 11 класів. У 2016 році Міністерство освіти планує провести обов’язкове ЗНО для всіх випускників шкіл, а також для тих студентів, які навчаються у вузах І-ІІ рівня акредитації, із української мови, іноземної мови, історії або математики. За вибором учнів. Разом з тим, для введення цієї норми в дію наявне тільки рішення колегії Міністерства освіти. Воно має бути затверджене наказом Міністерства», - повідомила Сопкова.

    За словами Сопкової, у 2014-2015 н.р. Закарпаття має найбільш вагомі за усі роки проведення ЗНО здобутки серед випускників, які отримали 200 балів із одного предмета тестування. Таких у цьому році 24. 23 із них отримали найвищий бал з одного предмета, а один, Потапов Семен, учень Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 імені В. Ґренджі-Донського, - з двох.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору