ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Студенти юрфаку провели правоосвітній захід у слідчому ізоляторі

    29 березня 2024 п'ятниця
    53 переглядів
    Були також порушені питання демократії та організації мирних зібрань

    Уже вкотре у рамках співпраці кіноклубу документальних фільмів «Альтернатива» Docudays UA (керівник – доцент Марія Менджул) студенти юридичного факультету, учасники Медіа-центру учнівського врядування м. Ужгорода відвідують неповнолітніх засуджених в слідчому ізоляторі . Днями вони разом із засудженими неповнолітніми подивилися та обговорили дві документальні стрічки.

    У фільмі «Абетка» (режисер – Мадлі Ляене, Німеччина) розповідається про сімнадцятирічну дівчину Вене, яка прагне навчитися писати та читати, щоб не відставати від своєї семирічної доньки. Під час обговорення стрічки було порушене питання права на освіту та послідовність його дотримання в різних країнах. Присутні дізналися, що понад 20% дорослого населення світу (близько 776 мільйонів людей, переважно жінок) не вміють писати і читати. Діти не можуть здобути освіту через воєнні конфлікти, природні катастрофи, надмірне використання дитячої праці, включаючи примус і викрадення, а також через заперечення дорослими права на освіту.

    Наступний фільм режисерів Яака Кілмі та Андреса Майміка (Естонія) «Циркові гастролі» теж викликав інтерес. Його головним героєм є невтомний естонський бізнесмен, що живе у власному омріяному цирковому світі й прагне заснувати в Естонії державну циркову компанію. Але проти жорстокого поводження з тваринами в його цирку виступають захисники тварин. Активісти скрізь їздять за трупою, влаштовують демонстрації та закликають людей бойкотувати цирк.

    Під час спільної жвавої дискусії присутні висловили різні думки про те, добре це чи погано, коли в цирку виступають тварини. Багато хто вперше почув, що в деяких країнах заборонено використовувати чотирилапих у розважальних заходах. Так, вистави з тваринами нині вилучені з циркових програм у багатьох країнах, зокрема в Австрії, Швеції, Фінляндії, Данії тощо.

    Були також порушені питання демократії та організації мирних зібрань.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору