ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Керівники ГО говорили у Поляні про ефективність безоплатної правової допомоги

    25 квітня 2024 четвер
    79 переглядів
    Під час семінару у с.Поляна на Свалявщині.

    На семінарі, в якому взяли участь також адвокати, учасники АТО, громадські активісти тощо.

    У курортному селі Поляна Свалявського району відбувся семінар, на який з‘їхалися керівники ряду громадських організацій. Ініціатор проведення заходу – Мукачівський місцевий центр із надання безоплатної вторинної правової допомоги та В. Ю. Шетеля, куратор громадських осередків "Правозахист» та інвалідів "Центр Ружа". До розмови на семінарі долучилися працівники Свалявського районного управління юстиції, адвокати, учасники АТО, громадські активісти тощо.

    Семінар відкрив й представив присутніх В. Ю. Шетеля. Із привітанням до них звернувся голова Полянської сільської ради І. І. Дрогобецький, який, власне, й допоміг у проведенні даної зустрічі. Зокрема, надав безоплатно приміщення, транспорт для приїзду учасників семінару з Сваляви. Проводили захід директор Мукачівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги К. С. Молнар і заступник М. І. Пилипчинець, головний спеціаліст по роботі з адвокатами В. Б. Бурлака. А начальник Свалявського райуправління юстиції Т. В. Хайнас та головний спеціаліст управління М. М. Мішко ознайомили присутніх з практичними аспектами реалізації Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та роботою громадської приймальні з надання безоплатної правової допомоги. Захід такого рівня підготовки Мукачівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводиться в області вперше.

    Основною метою семінару стало обговорення перспектив взаємодії Мукачівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та громадськості з метою підвищення ефективності цієї допомоги інвалідам і малозабезпеченим верствам населення. Доповідачі розповіли про види безоплатної правової допомоги, які визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу», та про створені аналогічні структури в Ужгороді, Хусті та Мукачеві (до речі, працюють вони з 1 липня 2015 р.).

    Мукачівський місцевий центр із надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться в м. Мукачеве (вул. Недецеї, 39) і обслуговує місто Мукачево, а також Мукачівський, Свалявський, Воловецький, Іршавський та Берегівський райони. До центру можуть звертатися громадяни, які потребують представників своїх інтересів у судах, але не мають достатніх фінансових можливостей для цього. Місцеві центри надають їм кваліфікованого захисника, послуги якого оплачуються з державного бюджету. Згадані центри забезпечують доступ до безоплатної правової допомоги для цілої низки соціально незахищених категорій громадян: малозабезпечені (особи, чий середній місячний сукупний сімейний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів), учасники бойових дій (стосується це також АТОвців із відповідним статусом і членів сімей загиблих), діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці тощо. Їм надаються послуги адвокатів у цивільних й адміністративних судових спорах, а також потерпілим і свідкам у кримінальних провадженнях, якщо вони належать до категорій, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

    На прийомі у центрі громадяни при собі повинні мати паспорт або інший документ, що посвідчує особу (законного представника особи), реєстраційний номер облікової картки платника податків особи, а також додаткові документи, які підтверджують приналежність особи до вищевказаних категорій. На семінарі підписано меморандум про співпрацю між Мукачівським місцевим центром із надання безоплатної вторинної правової допомоги та Свалявською громадською організацією «Правозахист» й інвалідів «Центр Ружа» ВОІ «СОІУ».

    Прес-служба Свалявської громадської організації "Правозахист" та інвалідів "Центр Ружа" ВОІ «СОІУ».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору