ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Майбутні географи відчули себе в ролі вогнеборців! (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    72 переглядів
    Студенти УжНУ піднімалися по штурмовій драбині.

    Студенти УжНУ піднімалися по штурмовій драбині на навчальну вежу, одягали термозахисний костюм і бойовий одяг пожежника.

    17 листопада в 14-ій державній пожежно-рятувальній частині м. Ужгорода було багатолюдно – сюди на екскурсію завітали студенти Ужгородського національного університету. Третьокурсники, які навчаються на географічному факультеті за спеціальністю «лісівництво», навідалися до частини, щоб якомога більше дізнатися про особливості роботи вогнеборців. Отримані знання знадобляться їм для кращого засвоєння дисципліни «лісова пірологія» (це наука про лісові пожежі, їхні наслідки та боротьбу із загораннями в лісових масивах).
    Насамперед під час екскурсії бійці ДСНС показали студентам пожежні автомобілі та автодрабину. Зокрема, молодь мала змогу детально роздивитися технічне оснащення машин: насоси, пожежні рукави й стволи, гідравлічні інструменти, портативну електростанцію, діелектричні засоби тощо. При цьому вогнеборці розповідали про складнощі гасіння різного роду пожеж, у тому числі й лісових.
    Аби студенти УжНУ відчули себе в ролі вогнеборців, для них організували й практичні завдання. Так, географи піднімалися по штурмовій драбині на навчальну вежу, одягали термозахисний костюм і бойовий одяг пожежника, а також приміряли на себе апарати на стисненому повітрі. Не обійшлося і без традиційної фотосесії – у пожежних «обладунках» студенти залазили на автодрабину й там позували для фотокамер. І вже наступного року їхні колеги, які вивчатимуть курс лісової пірології, також завітають до ужгородської пожежної частини на екскурсію.
    У ДСНС України в Закарпатській області
    0_4028-1.jpg
    0_4028-2.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору