ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Капітальні інвестиції в економіку Закарпатській області

    24 квітня 2024 середа
    16 переглядів

    У розвиток економіки області у січні–вересні 2015р. було спрямовано
    2326,5 млн.грн. капітальних інвестицій, що на 3,7% більше від обсягу капітальних інвестицій за відповідний період попереднього року.

    Найвагомішу частку капітальних інвестицій (99,2% загального обсягу) освоєно у матеріальні активи, з яких у будівлі та споруди – 67,0% усіх інвестицій, у машини, обладнання та інвентар і транспортні засоби –29,6%. У нематеріальні активи вкладено 0,8% загального обсягу капітальних інвестицій.
    Більше половини капітальних інвестицій освоєно в містах Ужгород
    (15,0%), Мукачево (9,5%), Ужгородському (15,7%), Виноградівському (9,7%) та Тячівському (8,4%) районах.
    Власні кошти підприємств та організацій, які інвестовані у розвиток економіки та кошти населення вкладені у будівництво житла залишаються головними джерелами фінансування, за рахунок яких у січні–вересні 2015р. освоєно 1857,0 млн.грн. або 79,8% усіх капітальних інвестицій. Частка залучених та запозичених коштів, зокрема кредитів банків та інших позик та коштів іноземних інвесторів, становила 2,6%.
    Частка інвестицій, профінансованих з державного бюджету та за рахунок коштів місцевих бюджетів збільшилась на 5,2 в.п. і склала 8,8% капітальних інвестицій або 206,1 млн.грн.
    Промислові підприємства області у січні–вересні 2015р. освоїли
    584,8 млн.грн. капітальних інвестицій або 25,1% від загального обсягу. Зокрема, значні обсяги інвестицій освоїли підприємства переробної промисловості (478,7 млн.грн) та з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (89,7 млн.грн.).
    Також вагомою була частка капітальних інвестицій освоєних у транспорті, складському господарстві, поштовій та кур’єрській діяльності (10,1%) та сільському, лісовому та рибному господарстві (2,2%).
    Зменшилась у загальнообласному обсязі капітальних інвестицій питома вага оптової та роздрібної торгівлі і склала 1,9%. Організації, що здійснюють тимчасове розміщування й організацію харчування зменшили обсяги капітальних інвестицій на чверть , а їх питома вага склала 0,7% у загальнообласному обсязі.
    У січні-вересні 2015 року установами та організаціями сфери освіти освоєно 25,3 млн.грн. капітальних інвестицій, що значно більше, ніж у відповідному періоді попереднього року.
    Разом з тим скорочуються інвестиції, спрямовані у сферу охорони здоров’я та надання соціальної допомоги, закладами та установами освоєно 24,3 млн.грн. капітальних інвестицій.
    Капітальні інвестиції у житлове будівництво становили 928,2 млн.грн.
    (39,9% від загального обсягу), що на 6,6 в.п. менше, ніж у січні–вересні 2014р. Населення у будівництво власних будинків та квартир вклало 805,9 млн.грн., що становило 86,8% витрат на житлове будівництво в області.

    Кардаш О.Р.– заступник начальника управління - начальник відділу статистики будівництва, капітальних інвестицій та інвестицій зовнішньоекономічної діяльності ГУС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору