ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Карпатах із зимової сплячки проснулися ведмеді... розгулюють прямо туристичними шляхами (ФОТО)

    26 квітня 2024 п'ятниця
    128 переглядів
    Варто проявляти обачність у Карпатах

    Через аномальну погоду цього року в Карпатах зафіксовано передчасну активність ведмедів. Прокинувшись від сну, в пошуках їжі вони можуть заходити і на популярні туристичні маршрути.

    Як повідомляється, сліди звірів викладають на тематичних форумах любителі трекінгу. Експерти не рекомендують туристам планувати сольні або мало групові походи в місця рідко відвідувані туристами. За їхніми словами, саме в таких місцях, де ведмеді "не звикли" до людей може трапиться напад. "Я щойно повернувся з під Чивчина (важкодоступна гора на кордоні з Румунією, -авт.).


    На ділянці в пару дес.кв.км я перетнувся з як мінімум трьома різними ведмедиками, двоє з яких мої" знайомі ", т.е . я знаю про їх ареалі проживання і часто зустрічаю в цих місцях їх слід, але третій ... для мене, наприклад, був новиною, вельми шокуючою (слід 40см / 25см), і цей гігант ходив змійкою всю підлогу. Милькова, т. е. він там шукав здобич, безпосередньо перед моїм приходом туди (кігтики на слідах були виразними і "свіжими"), і мені просто пощастило що я не привернув його уваги бо поки що звір для нього - легка здобич (сніг неглибокий) ", - пише житель Івано-Франківської області Олександр.


    Варто відзначити, що випадки нападу ведмедів на людей вкрай рідкісні. Стан популяція ведмедів в Карпатах катастрофічне, у порівнянні з сусідніми гірськими регіонами Словаччини та Румунії, де кількість Мішок перевищує дві-три тисячі. В Українських Карпатах рахунок йде на десятки, у зв'язку браконьєрством і антропогенним навантаженням на ліси. Але проявляти обачність у горах все ж варто, особливо у важкодоступних місцях Карпат.


    vedm2.jpg


    vedm3.jpg


    vedm4.jpg


    vedm5.jpg


    vedm6.jpg


    vedm7.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору