ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У затриманих на «Драгобраті» представників Правого сектору вилучені російські рублі!

    28 березня 2024 четвер
    65 переглядів
    Закарпаття. Про п'яний дебош на курорті на Драгобраті.

    Про це заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

    – Хочу внести деякі пояснення довкола резонансного злочину на «Драгобраті», який починає обростати різними інсинуаціями, – зазначає Геннадій Москаль.
    По-перше, спроби виправдати представниками Правого сектору п’яний дебош на гірськолижному курорті «Драгобрат» тим, що власники та персонал турбази – мешканці м. Красноармійськ Донецької області, є відвертою брехнею. У Красноармійську дійсно є «Хата магната», однак до турбази на «Драгобраті» вона не має жодного відношення, це абсолютно різні заклади, які просто мають одну назву.
    Разом із тим ні затримані, ні їхнє керівництво чомусь ніяк не коментують інші злочини, які інкримінують дебоширам із «Драгобрата». Зокрема, п’яну стрілянину на автозаправці в с.Ковирів на Львівщині 28 грудня, хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї та пораненням двох людей у Києві 29 грудня чи стрілянину у Косівському районі Івано-Франківської області 9 січня, напередодні подій на «Драгобраті». В останньому випадку один із затриманих разом зі спільниками також влаштував п’яну стрілянину з бойової зброї, жорстоко побив кількох людей (одному зламав палець), заволодів легковиком, а водія побив до втрати свідомості й запхав у багажник. Про це повідомляє прокуратура Івано-Франківської області. За даними фактами відкриті кримінальні провадження. Зараз спливають і інші подібні злочини, скоєні затриманими на «Драгобраті» представниками ПС.
    По-друге, ніякого сепаратизму – ні побутового, ні будь-якого іншого з боку персоналу турбази не було й близько. Люди, залякані п’яними чоловіками в камуфляжі, під дулами пістолетів змушені були співати колядки і гімн України, після чого були ще й побиті.
    По-третє, у двох із затриманих представників ПС діагностовані непроникаючі поранення від травматичної зброї. Як розповів один із учасників бійки, він дійсно стріляв у нападників зі свого травматичного пістолета, який віддав правоохоронцям для слідчих дій. Однак на місці події виявлені гільзи від бойових пістолетів Макарова та Стєчкіна, вилучених від дебоширів. Таким чином людина змушена була захищатися з допомогою зареєстрованого травматичного пістолета від п’яних хуліганів, що влаштували стрілянину з бойової вогнепальної зброї. Юридичну оцінку застосуванню травматичного засобу під час бійки дасть слідство.
    По-четверте, у нападників виявлені 160 тисяч російських рублів походження яких невідоме. То виникає питання – яким чином гроші країни-агресора потрапили до організації правого спрямування, невже Правий сектор отримує зарплату в російських рублях?
    І останнє – якщо в затриманих дійсно є заслуги перед Україною, вони будуть враховані судом при винесенні вироку. Однак я нагадую, що «Драгобрат» – це гірськолижний курорт, на який їдуть лижники зі спортивним спорядженням, а не в камуфляжі і з бойовою зброєю, щоб вчиняти п’яні дебоші й відлякувати туристів. Я не дозволю перетворити Закарпаття на полігон для злочинців, що прикривають свою діяльність псевдопартіотичними гаслами.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору