ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Влітку Ужгород знову стане столицею молодих інформатиків України!

    28 березня 2024 четвер
    71 переглядів
    Всеукраїнська літня школи з програмування цьогоріч пройде на берегах Ужа

    Цього року, з 31 липня до 7 серпня на базі факультету інформаційних технологій УжНУ триватиме Всеукраїнська літня школа з програмування, де збереться до 150 найкращих студентів-інформатиків України.

    Раніше Всеукраїнські літні школи з програмування проходили в Криму, а зимові – в Харкові. Але останні два роки такі заходи не відбувалися. Факультет інформаційних технологій разом з провідними ІТ-фірмами Ужгорода взяли на себе ініціативу провести цей престижний захід в нашому місті. Цьому почину передував потужний виступ наших команд з алгоритмічного програмування на міжнародній арені впродовж останніх трьох років.
    Мета школи − надання українським, а згодом і зарубіжним студентам можливості проявити свою майстерність у мистецтві розробки алгоритмів та складанні програм на високому міжнародному рівні, підвищення якості навчання з дисциплін, які передбачають програмування й алгоритмізацію у вищих навчальних закладах, сприяння підготовці фахівців високої кваліфікації в галузі програмування.
    Для досягнення цієї мети потрібно розв’язати такі завдання:
    сформувати та відібрати кваліфіковані викладацькі кадри, що здатні організовувати й забезпечувати професійну підготовку студентів-програмістів до змагань високого рівня як тренерів і керівників команд;
    відібрати й підготувати найсильніші команди для різних міжнародних студентських професійних змагань;
    забезпечити обмін досвідом між студентами та викладачами, які активно працюють в царині програмування та алгоритмізації і займаються підготовкою фахівців з сучасних інформаційних технологій;
    донести поєднання лекцій під час цих шкіл, хороші авторські задачі, складені на їх основі, та аналіз розв’язків цих задач до широкої студентської аудиторії;
    стимулювати налагодження ділових контактів між студентами і тренерами команд з різних міст.
    Приємно відзначити, що ініціативу факультету активно підтримали інші підрозділи Ужгородського університету. Так, директор природничо-гуманітарного коледжу Володимир Росоха взяв на себе питання поселення й проживання учасників школи, а декан математичного факультету Михайло Повідайчик обіцяв задіяти в цьому заході очолюваний ним факультет.
    Для цьогорічної літньої школи студентами факультету інформаційних технологій розробляється сайт на шести мовах (українській, англійській, угорській, словацькій, чеській та російській). Логотип школи, розроблений доцентом факультету О.Левчуком, виносимо на розсуд читача.
    Як спостерігачів планується запросити провідних фахівців з алгоритмічного програмування з Угорщини, Словаччини та Чехії.
    Сподіваємося, що літня школа з програмування дозволить підняти імідж не тільки Ужгородського національного університету, а й Закарпаття та України у сфері інформаційних технологій.
    За інформацією завідувача кафедри інформатики та фіз.-мат. дисциплін доцента Олександра Лавера

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору