ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Відходить у небуття український робітничий клас

    28 березня 2024 четвер
    44 переглядів
    Найти сьогодні кваліфікованого зварника, фрезерувальника - це катастрофа!

    На Україні відбувається глибоке розшарування суспільства і фактична ліквідація робітничого класу, вважає екс-міністр соціальної політики України, депутат Верховної ради від «Опозиційного блоку» і віце-президент Асоціації платників податків України Наталія Королевська.

    Міністрів - черга, а робітників не знайти

    Черговий протест профспілкових організацій України, викликаний фактичною ліквідацією ПТУ через безгрошів'я, підштовхнув українських політиків до того, щоб задуматися про те, чи не виплеснули вони з декомунізацією і «немовляти», тобто весь робочий клас країни.

    «Ми вже більше року живемо в країні, коли у нас стоїть черга з іноземців, і вони готові працювати у нас міністрами. І в принципі, їм непогано: ось у нас міністр економіки виступав у парламенті, розповідав про якійсь країні, тому що ясно було, це він не про Україну говорить. Десь читав видно», - пожартувала вона з приводу доповіді глави Мінекономіки України Айвараса Абромавичюса.

    «Однозначно, у нас є іноземці, які бажають приїхати до нас і попрацювати міністрами: тепло, сито, непогано, і в принципі, твориш, що хочеш, головне - вчасно полетіти. А коли стоїть питання знайти сьогодні кваліфікованого зварника, кваліфікованого слюсаря, фрезерувальника - це катастрофа! Тому що навіть з нашим колосальним безробіттям знайти професіонала робітничої професії нереально. Є унікальний приклад, коли харківський завод отримав хороше оборонне замовлення. І здавалося б - прекрасно, можна заробити, робочі місця є. Але вони не змогли знайти фахівця високоточного зварювання, і змушені були знайти людину, якій за 80 років, возити його щодня мало не на руках на роботу, тому що тільки він один міг зварити певні місця», - розповіла Королевська в ефірі.

    При цьому в Європі такого жалюгідного становища з профтехосвітою якраз не спостерігається.

    Діти вчаться розуміти злидні з першого класу


    Політтехнолог Юрій Константинов в бесіді з нею припустив, що декомунізація торкнулася не тільки пам'ятників та назв вулиць, «але й того хорошого, що називалося «робітничий клас». Королівська погодилася з ним, зазначивши, що тенденція стосується вже не тільки професійної освіти, але і початкової школи.

    «Спочатку вони (влада - прим.ред.) вирішили школи закрити, зараз вони дуже активно обговорюють 12-річну освіту. Дітям скоро штани не буде за що в школу купити, атестати затримують - вчасно не друкують, підручники вчасно цього року не видали, і вони з розумним виглядом обговорюють 12-річну освіту», - поділилася вона останніми планованими новаціями.

    «Дітей з першого по четвертий клас перестали годувати в цьому році. Зрозуміло, що годували раніше на 6-8 гривень, але завжди знали, що тарілку супу, склянку молока і скоринку хліба дитина в школі отримає. І навіть з неблагополучної сім'ї завдання держави була обов'язково взяти дитину в школу, щоб дитина з голоду не помер і якусь освіту отримав. А тепер уявіть клас, де вчителька каже: «Маша, Свєта, Петя йдіть їсти - за вас батьки заплатили, а всі інші - дивіться уважно у вікно, скоро там що-небудь з'явиться». Класовий поділ починається з першого класу», - заявила Королевська, яка займає пост віце-прем'єра з соціальної політики і пенсійну реформу в так званому «опозиційному уряді України».

    При цьому Арсеній Петрович зняв абсолютно всі надбавки з вчителів - за класне керівництво, за перевірку зошитів, «та ще й обмежили з виплати пенсій». «Коли ти відбираєш обід у школі у сироти, ти ніколи благополучну, успішну сильну країну не побудуєш!» - Підкреслила вона.
    Читайте також: Харків'яни "поховали" Яценюка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору