ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Уряд готує тотальну перевірку малозабезпечених громадян

    29 березня 2024 п'ятниця
    56 переглядів
    Ніякої субсидії!!!

    Банківські рахунки отримувачів субсидій та допомог перевірятимуть

    Набув чинності закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо узгодження норм Бюджетного кодексу зі змінами в галузеве і податкове законодавство)". Задля контролю за бюджетним законодавством Мінфін має право отримувати інформацію, що містить персональні дані та навіть банківську таємницю.

    -- Що саме передбачає закон?

    -- Він передбачає надання права отримання інформації, яка містить банківську таємницю, персональні дані для контролю за дотриманням бюджетного законодавства, - розповідає газеті "Експрес" Роман Качур, заступник міністра фінансів України.

    - Ці зміни запроваджують для перевірки, чи справді всі кошти державної допомоги отримують ті, хто на неї заслуговує. -- Для чого саме потрібна інформація з банку про особу?

    -- Урядові необхідно мати інформацію щодо фінансового стану громадян не менш ніж з двох джерел. Це дасть змогу виявляти випадки, коли гроші нараховуються одній людині, а потрапляють на рахунки іншої, або якщо карткою, на яку нараховується соціальна допомога чи пенсія, користується не та людина, якій вона належить по праву. Одне з таких джерел - це інформація, надана з державних органів які виплачують пенсії, соціальну допомогу або зарплату своїм працівникам. Друге джерело - дані банку про надходження цих грошей та їх використання. Наприклад, у випадку з пенсіями такими двома джерелами будуть Пенсійний фонд, який надасть цифри нарахувань пенсії громадянину, та банк, що підтвердить отримання коштів на рахунок та подальше використання.

    -- Які можливі випадки?

    -- Для прикладу, людина зареєстрована та офіційно працює в селі Пациків Івано-Франківської області у якійсь бюджетній організації. Однак картка для виплати її зарплати зареєстрована у відділенні банку, що міститься в Києві, і саме у столиці відбуваються усі транзакції за цією карткою. Це може свідчити про те, що людина дійсно працює в селі, а картку віддала дитині, яка поїхала вчитися до Києва. Водночас така ситуація може означати, що зарплата просто оформлена на фіктивного працівника.

    Отже, така перевірка дасть змогу уникати виплат неправомірним отримувачам. Задля забезпечення адресності соціальної допомоги (включаючи соціальні виплати, пільги, субсидії) передбачено перевірку реального майнового стану тих громадян, що претендують на її отримання (чи отримують). Для визначення реального майнового тепер можна буде провести оцінку всіх його джерел доходів, зокрема заробітньої платні, пенсій, доходів від майна, депозитів, залишків на банківських рахунках тощо.


    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Великий "розвод по-українськи" від Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору