ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У дитячих садках сьогодні "гаряча пора"! (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    34 переглядів
    На Берегівщині триває так зване щорічне статистичне звітування.

    По всьому району триває так зване щорічне статистичне звітування.

    Днями у пошуках газетної інформації до райвідділу освіти завітав, де в кабінеті т. в. о. цієї державної установи Оксани Володимирівни Радик вельми колоритну картину застав. Тут одна за одною поріг приміщення переступали завідувачки сільських дошкільних навчальних закладів і «звітували», себто розповідали, як справи, що новенького, скільки «найменшеньких» того чи іншого села ходить до дитсадка. А іще – чи не хворіють, не дай Бог, дитятка, як вирішуються інші проблеми, чи є питання та побажання? Словом, хоч і коротенький триває діалог, але вимальовується повноцінне панно з життя сільських ДНЗ.
    – Не дивуйтеся, що в нас так багацько нині людей, – ніяковіючи мовила «тимчасова» голова районних освітян. – О цій порі триває традиційне щорічне звітування керівників сільських дошкільних установ. Тож вони приходять і документи заповнюють, де чітко та чорним по білому виписують, скільки маленьких громадян того чи іншого села ходять у ДНЗ. Змушені все ретельно підрахувати, проаналізувати, аби повні дані з цього приводу мати. Нічого не вдієш – така вимога статистів. Тільки так можна малят «фінансувати», тим паче, коли йдеться про харчування. Нині це чи не найгарячіша тема – від уряду і аж до сільської глибинки.
    Словом, зараз демографія, харчування – це вкрай актуально, для сільської місцевості й поготів. І доки прохані «гості» дані писали, пані Оксана кількома реченнями ситуацію в кадровій політиці районної освіти охарактеризувала. Найперше на тому увагу свою акцентувала, що робочого дня замало, аби вирішити всі наявні запити та діла. Про нараду з директорами згадала (наступного дня у великій залі райради мала відбутися ділова розмова з усіма районними освітянами Берегівщини), а також і про те не забула, що розпорядженням голови РДА тимчасово виконує обов‘язки керівника цієї структури.
    0_9049-.jpg
    Тож різного роду справ – хоч відбавляй. Та, попри щільність трудового дня, таки коротенько розповіла про свою роботу, тимчасове (додаткове) навантаження в тому числі. На моє запитання стосовно майбутнього керівника райвідділу освіти відповіла: «Мою роботу замість мене при будь-якому начальнику не виконуватиму ніхто, тільки я!» Заперечити їй я не зміг, бо й насправді, хто б правити сюди не прийшов, а працювати треба. Як відомо, наразі тут відсутній керівник, його функції тимчасово виконували і Неля Терлецька, і Віталій Матій, відповідальні особи з районної державної адміністрації. Звісно, клопітно це все суміщати. Тож вирішили, що вже краще нехай О. В. Радик трохи «покермує», тим паче, що в освітянській системі давно працює і ситуацією непогано володіє.
    Тим часом до «звіту» з паперами в руках готовими були чарівна Андрея Галас, завідувач дитсадка с. Дийда, а також її колега Марія Черленяк із села Астей (вони обоє на фото з О. В. Радик). Що цікаво, перша керівником ДНЗ, в якому 73 діточок, працює всього лічені дні, доти тут була старшим вихователем. У цьому невеличкому колективі понад два десятки працівників. Нині тут карантин – тож юні вихованці удома «сидять» біля батьків. А ось пані Марія про своє «дитяче» царство з радістю розказала, що його очолює майже 15 літ. Хоча загалом її трудовий стаж складає цілих 35 років. До Астейського дитсадка ходить 32 хлоп‘яток і дівчаток. Але, не зважаючи на складну епідеміологічну ситуацію, відвідування тут не припиняли. Опікуються малятами всього з десяток осіб. Менше, аніж у Дийді, що й зрозуміло. Бо й села за кількістю як дворогосподарств, так і населення різняться суттєво. Але життя таке саме, як у інших подібних дошкільних закладах.
    Отже, у дитсадках Берегівщини – гаряча пора. Бо по всьому району триває так зване щорічне статистичне звітування – справа теж потрібна…
    Михайло СИНЬООКИЙ.
    Фото автора.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости