ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Нова школа з'явиться у Соловці, що на Ужгородщині

    28 березня 2024 четвер
    46 переглядів
    УЖГОРОД - ОКНО В ЕВРОПУ - UA-REPORTER.COM



    17 лютого відбулася знаменна подія для всіх жителів села Соловки, що на Ужгородщині.


    Навіть погода своїми сонячними променями підтримала подію, що принесе користь не одному поколінню соловківчан. За сприяння голландського благодійного фонду « Метадідомі» в особі Яаапа Коппенаала було зроблено перший крок у напрямку будівництва нової школи.


    Саме цього дня було закладено капсулу часу, довкола якої незабаром постане одноповерхова сучасна будівля школи зі зручним спортивним залом, підсобними приміщеннями та зручностями. Для дітей Соловки надзвичайно важливим є її будівництво, адже будівлі, де вони навчаються тепер, вже близько 130-ти років, та за нестачею приміщень навчання відбувається у дві зміни. На урочистостях були присутні численні гості: Йосип Борто, перший заступник голови Закарпатської обласної ради, Анатолій Синишин, голова Ужгородської районної державної адміністрації, Маріанна Михайлишина, начальник відділу освіти Ужгородської районної державної адміністрації, Яаап Коппенаал, представник благодійного фонду «Метадідомі» (Голландія), Йожеф Баторі, депутат Закарпатської обласної ради, головний куратор ужгородського округу Закарпатської реформатської церкви, Атілла Балог пастор реформатської громади села Соловка, Олександр Біров, голова Соловки та Янош Бакура, директор соловківківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.


    Ця мить також і радісна, так як коли на Сході держави під час бойових дій руйнується те, що люди будували впродовж багатьох років, у нас на Закарпатті, на мирній землі, будується нове й потрібне для дітей. І не в останню чергу, подія сповнена надії в краще майбутнє.


    Також читайте:Оголошено прийом заяв у межах стипендіальної програми Словацької Республіки

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору