ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Студентам-іноземцям порекомендували поводитись пристойно (ВІДЕО)

    25 квітня 2024 четвер
    71 переглядів
    Студенти з Індії на зустрічі в Ужгороді, присвяченій вбивству їх співгромадян

    Сьогодні відбулася зустріч керівництва представників правоохоронних органів, міграційної служби та Ужгородського національного університету зі студентами-іноземцями, котрі схвильовані нещодавнім жорстоким вбивством двох юнаків-індусів.

    Ректор УжНУ Володимир Смоланка висловив сподівання, що подібних випадків більше не трапиться, і закликав студентів бути більш обачними при виборі нових знайомих.

    Заступник начальника карного розшуку Національної поліції в Закарпатській області Олег Тупчій також наголосив, що вбивство було скоєне не на расовому ґрунті. Підозрюваних вже затримали, триває слідство, їм загрожує довічне ув’язнення. Також оперативник застеріг студентів не демонструвати наявність грошей, та поводити себе належно — не вживати алкоголь та наркотики, особливо з мало знайомими людьми.

    Студенти ж у свою чергу озвучили свої побоювання, мовляв на вулиці до них нерідко чіпляються молоді люди й вимагають гроші. Мешканці міста часом неприязно до них ставляться. А поліція не завжди реагує на їхні звернення – переконують студенти.

    Володимир Смоланка також звернув увагу студентів на те, що для університету вони є важливими, і дбати про їхню безпеку та комфортне перебування в іноземній державі – обов’язок вишу. Керівництво УжНУ вже розглядає питання про покращення житлових умов, а саме побудову окремого гуртожитку для іноземних студентів.




    Раніше ми повідомляли Студенти-іноземці розповіли про випадки дискримінації в Ужгороді

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору