ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Студенти-міжнародники поспілкувались з працівниками фіскальної служби області (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    43 переглядів
    Фіскальна служба Закарпаття повідомляє...

    Студенти третього курсу факультету міжнародних відносин ДВНЗ «УжНУ» зустрілись з фахівцями Головного управління ДФС у Закарпатській області та представниками відділення Асоціації платників податків України в Закарпатській області.

    Представляли фіскальну службу та виступили перед майбутніми міжнародниками-економістами краю: Юрій Сакалош – заступник начальника ГУ ДФС у Закарпатській області, Алла Дацюк – заступник начальника відділу організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області та Василь Дюлай – заступник начальника ДПІ у м. Ужгороді.
    Модерувала зустріч Марта Волощук – доцент кафедри адміністративного, фінансового, інформаційного та європейського публічного права ДВНЗ «УжНУ», голова ради Територіального відділення Асоціації платників податків у Закарпатській області.
    – Наразі фіскальна служба, які і податкове законодавство України, перебуває на стадії реформування. У ДФС проходять інституційні зміни, нещодавно відбулось чергове скорочення персоналу. Зараз основний акцент ставиться на впровадженні інформаційних технологій, які мають виконувати одну з провідних ролей, бути доступнішими громадянам та бізнесу, а контролюючим органам допомагати у виконанні фіскальної функції, – зазначив Юрій Сакалош.
    Також заступник начальника ГУ ДФС у Закарпатській області розповів про те, що наразі Уряд прийняв рішення повторно, після перепогодження, подати на розгляд Верховної Ради України низку законопроектів, розроблених за ініціативою ДФС у рамках інституційної реформи відомства.
    За словами Юрія Сакалоша, у законопроектах пропонується утворити єдиний територіальний орган ДФС на рівні регіону для оптимізації територіальних органів Служби та, відповідно, скорочення чисельності. Також для спрощення розгляду скарг платників податків ініціюється запровадження однорівневої системи адміністративного оскарження рішень контролюючих органів.
    Василь Дюлай розповів студентам як працюють правники податкової інспекції, які доходи необхідно декларувати та як працівники фіскальної служби здійснюють перевірку зазначених в деклараціях даних.
    Звертаючись до студентів податківець наголосив, що дуже важливо виховувати податкову культуру у суспільства, так як це є у високорозвинених країнах, де сплата податків вважається суспільною нормою.
    Секретом успішного започаткування власної справи поділився із студентами бізнесмен, голова місцевого відділення ВГО АППУ у м. Ужгород, Сергій Павленко.
    Загалом студенти були дуже активним: цікавились перерозподілом коштів до Державного та місцевого бюджетів, необхідністю декларувати доходи, якщо вони виїжджають офіційно працювати за кордон та який механізм сплати податків підприємцями.
    Відділ організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору