ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Троє закарпатців-кінологів зі своїми вихованцями вирушили в зону АТО - на ротацію! (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    90 переглядів
    Головне управління Нацполіції Закарпаття повідомляє...

    Сьогодні, у святковий Світлий вівторок, т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковник Степан Довгунь проводив на службу до зони АТО трьох наших працівників Кінологічного центру, які разом із трьома вмілими вівчарками відправилися на бойове завдання до Сєверодонецька Луганської області.

    Кінологи Іван Добош, Володимир Басараб та Йосип Куруц, разом зі своїми вихованцями – вівчарками Донною, Роккі та Зімою, вранці 3 травня вирушили у далеку дорогу - на ротацію кінологів у Сєверодонецьку, що на Луганщині.
    З побажаннями доброї вдачі, витримки та словами вдячності за віддану службу звернувся до кінологів полковник поліції Степан Довгунь. Т.в.о. начальника ГУНП в Закарпатській області запевнив підопічних, що вони будь-коли можуть звернутися до нього по допомогу і підтримку.
    Начальник Кінологічного центру ГУНП в Закарпатській області Олександр Лазар розповідає, що подібні ротації працівників центру відбуваються майже кожного місяця. "Коли в грудні минулого року бійці покидали територію зачистки, кінологи залишилися і слідкували там за порядком. Відтоді наші працівники несуть там службу почергово", - зауважив Олександр Лазар.
    Так, наприклад, уже вп'яте в зону АТО їде Іван Добош. На запитання, з яким настроєм і надіями їде, наш співрозмовник спокійно і впевнено відповідає: "Переживань нема. Є надія, що скоро все закінчиться. Все буде добре". Для пана Івана робота з вівчарками в зоні АТО – звична справа. Несучи службу на блокпостах, за допомогою собак із відмінним нюхом і натренованістю, йому не раз доводилося знаходити нелегальну зброю, вибухівку та заборонені товари.
    Вперше їде на службу в АТО наймолодший кінолог Басараб Володимир. 20-річний хлопець ще з дитинства вміло тренує собак. Вдома має свого улюбленця Джеккі. Над вибором професії Володимир довго не думав – одразу вирішив піти по стопах батька, який теж працював в органах внутрішніх справ. Тепер Володимир вирушає в дорогу разом із вихованцемРоккі.
    Без тіні хвилювань готується до виїзду Йосип Куруц. Він має тверду віру у те, що все буде гаразд. "Зброя має бути в музеях, а не в людських руках, - упевнений пан Йосип. – Маю надію, що скоро так і буде – і в Україні буде мир".
    Крім добрих слів і побажань кінологи отримали в подарунок освячені хрестики-обереги.
    Вівчарки, ніби знаючи про далеку дорогу в причепі авто, не можуть нарадітися своїм господарям. А ті, в свою чергу, піклуючись про добре харчування своїх вихованців, старанно запаковують запаси корму.
    В добру путь Вам, наші віддані і надійні службовці!
    Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору