ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Інваліди Закарпаття зможуть безкоштовно навчатися у Кошицькому університеті (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    47 переглядів
    Закарпатські інваліди взяли участь у семінарі у словацьких Михайлівцях.

    Напередодні Великодня, 27 квітня, у словацьких Михайлівцях відбувся масштабний міжнародний семінар осіб з обмеженими фізичними можливостями. Вперше в ньому активну участь взяли інваліди з Закарпатської області.

    У семінарі, крім українців, взяли участь особи з особливими потребами зі Словаччини та Угорщини. Обговорювали на семінарі проблеми інвалідів, діяльність громадських організацій інвалідів протягом останнього року.

    Відрадно, що українські учасники на цьому семінарі змогли похвалитись успіхами зі створення спортивно-реабілітаційного центру інвалідів в місті Ужгороді. Як відомо нещодавно Ужгородська міська рада спільно з Закарпатською обласною радою виділили на будівництво вищезгаданого центру 2,5 млн. грн.

    Від України на семінарі мали слово голова Закарпатського обласного осередку української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Олександр Лизанець та начальник Закарпатського обласного центру спорту інвалідів «Інваспорт» Андрій Чегіль.

    Крім того, голова Закарпатського обласного осередку української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Олександр Лизанець домовився з присутніми представниками Кошицького університету про можливість безкоштовного навчання в ньому закарпатських інвалідів. Для них також передбачені програми часткового працевлаштування протягом їх навчання в університеті. Всі бажаючі особи з обмеженими фізичними можливостями можуть детальніше дізнатись про умови вступу до Кошицького університету на його офіційному сайті http://www.upjs.sk/, повідомили у Закарпатському обласному осередку української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости