ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Польщі було свято карпатського фольклору (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    83 переглядів
    Фестиваль зібрав танцювальні та хорові колективи з Польщі, України та Словаччини

    13-14 серпня у с. Мокре Підкарпатського воєводства Республіки Польща проходив XXV фестиваль «Свято культури над Ославою». Це яскраве фольклорне свято карпатських традицій та народної музики на стику трьох культур: польської, української та словацької.

    Фестиваль зібрав танцювальні та хорові колективи з Польщі, України та Словаччини, які гідно представили самобутню народну музику Карпатського регіону. Участь у ювілейному святі взяли й представники організацій народних меншин Карпатського єврорегіону.
    Цьогоріч на запрошення Об’єднання українців у Польщі (ОУП, відділ у місті Санок) делегацію від Закарпаття представляли члени філії Закарпатської області Міжнародного громадського об’єднання “Світовий конгрес бойків» (координатор з питань міжнародної співпраці – Микола Ігнацевич) та Товариства польської культури Закарпаття імені Гнєви Волосєвич (голова – Галина Вакарова), яке з 2003 року підтримує партнерські відносини з Саноцьким відділом ОУП в рамках укладеного договору про співпрацю.
    Ювілейний фестиваль справді став святом народної пісні, бо музика, якою б мовою не звучала, покликана об’єднувати, а не розділяти.
    Ірина Лемак

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору