ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Перший пивний закарпатський фестиваль “Варишське пиво” презентували у Мукачеві

    16 квітня 2024 вівторок
    76 переглядів
    Фест повинен стати одним із головних у Мукачеві та Закарпатті

    Вчора у Мукачеві відбулася прес-конференція за участі директора туристичного інформаційного центру Максима Адаменка. Під час зустрічі з журналістами він розповів про перший пивний фестиваль Закарпаття “Варишське пиво”, який відбудеться у місті.

    Ідея полягає в тому, аби комусь нагадати, а комусь розповісти вперше, що в 1701 році в мікрорайоні Підгоряни Ференц Ракоці ІІ своєю грамотою заснував пивоварню – першу на території сучасної України.
    Відтак креативна команда розробила концепцію фестивалю не тільки як масового розважального заходу, а й культурного, який у перспективі повинен стати одним із головних у Мукачеві та Закарпатті.
    “Ідея провести такий фестиваль з’явилася досить давно. У Мукачеві є славетні традиції пивоваріння, але, на жаль, за радянської доби вони були зведені майже нанівець, проте наша мета – відновити ці традиції. Формат фестивалю передбачає пригощання гостей пивом та смачними стравами. Меню фесту обійдеться без традиційних шашликів і бограча, що до пива не дуже пасує, але є багато страв, які чудово смакують під цей напій. Це курячі крильця, реберця, крумплі на шпорі, свинячі вушка, овочі на грилі і у фритюрі, м’ясні нарізки, тушкована капуста, сири, солені палички, різноманітна риба і раки,” — розповів Максим Адаменко.
    За словами організатора, власне “Варишське пиво” буде представлено пивоварнею Графського двору, також запрошені крафтові пивоварні. Партнером фестивалю є фірма «Карлсберг». Великої розважальної програми не буде, однак не обійдеться без закарпатського фольклору, танців, співів, музики, які переміщатимуться територією фестивалю і розважатимуть людей.
    “Щодо учасників фестивалю, то їх буде вісім: п’ять ресторанних господарств та троє кулінарів, які традиційно приймають участь у фестивалях. Всі заходи, за виключенням фестивалю “Червене вино”, які були і будуть цього року, фінансуються самими учасниками. Наразі вже є інформація, скільки буде коштувати участь у пивному фестивалі.
    Заклади ресторанного господарства заплатять 3,5 тис грн. за 4 дні. Продавці меду – 1 тис грн., сувенірів – 800 грн за 4 дні.
    Крафтери можуть взяти участь у фестивалі безкоштовно.
    У представників ресторанів буде окрема форма одягу, наразі розробляються фартухи та інші елементи одягу, які разом з будиночками будуть надаватись учасникам,”- прокоментував Максим Адаменко.
    Фестиваль “Варишське пиво” відбудеться 15-18 вересня. Фестивальне містечко (парк “Перемога”) працюватиме з 11:00 до 21:00.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору