ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Педагоги Закарпаття зібралися на розширену колегію департаменту освіти ОДА

    28 березня 2024 четвер
    67 переглядів
    Закрапатський інститут післядипломної педагогічної освіти повідомляє...

    25 серпня у залі ПАДІЮНу (м. Ужгород) представники освітянської громади, переможці ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, їхні вчителі, переможці ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016», зібралися на підсумкове розширене засідання колегії департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

    Директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова привітала всіх із 25-річницею Незалежності України та наголосила на заходах, які відбуваються у краї з нагоди святкування.
    Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль привітав педагогічну громадськість зі святом та окреслив питання розвитку галузі, зокрема зазначивши, що жодної школи у краї не закриватимуть. Очільник області також розповів про ті зусилля, які докладаються задля стабільного функціонування навчальних закладів, своєчасної виплати заробітної плати та виділення коштів для належного фінансування освітніх установ.
    Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль привітав 34 переможців всеукраїнських учнівських олімпіад і 15 – Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук та нагородив юних інтелектуалів та їхніх наставників-учителів почесними грамотами та винагородами. Подякував учням-переможцям, які своїми творчими зусиллями здобули перемогу в нелегких інтелектуальних перегонах і довели, що лише наполегливість, завзятість – могутній потенціал у боротьбі за першість. Він відмітив, що талановита молодь своїми досягненнями у навчанні прославлятиме терени Срібної Землі.
    За перші місця переможці всеукраїнських олімпіад отримали по 4 тисячі гривень, за друге – по 3 тисячі і за третє – 2 тисячі. Грошові премії виділено завдяки дії обласної Програми розвитку освіти. Учителі, що їх підготували, також отримали грошові премії. За перше місце – 8 тисяч гривень, 6 тисяч – за друге та 4 тисячі – за третє місця. Медаль «25 років Незалежності» отримав директор Ужгородського вищого професійно-технічного училища торгівлі та технологій харчування Віктор Кощак, директор Ужгородської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №15 Володимир Поліщук, завідувач відділу дизайну та декоративно-прикладного мистецтва Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Тетяна Левляс та Андріана Лукач – завідувач обласного методичного центру при департаменті освіти і науки Закарпатської ОДА.
    Олену Ганич, учителя хімії Сторожницької ЗОШ І-ІІІ ступенів, нагороджено грамотою Верховної Ради України.
    Ганна Іванівна зробила доповідь про стан розвитку освітньої галузі Закарпаття у 2015/2016 н.р. та перспективи розвитку на 2016/2017 н.р.
    В обговоренні доповіді взяли участь керівники та педагоги освітніх установ краю: Віолетта Македон, переможець ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» в номінації "Англійська мова" розповіла, що лише той педагог, який любить свою професію, досягає вагомих результатів. Про реформи в початковій школі розповіла Наталія Гордуз, завідувач кабінету дошкільної, початкової та інклюзивної освіти Закарпатського ІППО, яка наголосила, що учні навчатимуться за оновленими програмами та на зміні підходів до підготовки і проведення уроку як основної форми організації навчальної діяльності в умовах класно-урочної системи навчання.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору