ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В які держави українці можуть в’їхати без віз?

    20 квітня 2024 субота
    70 переглядів
    Про безвізові країни для жителів Закарпаття та України.

    Вже рік Україна чекає відповіді на питання, яке хвилює всіх — чи скасує ЄС візи для наших громадян?

    Країни з можливістю в’їзду за внутрішнім паспортом

    849-1.jpg

    Білорусь (до 30 днів)

    Росія (до 90 днів)

    Для перетину кордонів із зазначеними вище країнами необхідний лише внутрішній паспорт громадянина України. Не потрібні додаткові документи та зворотні квитки.

    Країни з можливістю в’їзду за закордонним паспортом

    Безвізові країни для українців

    Безвізові країни для українцівНижче прописані країни, куди українці можуть поїхати без віз, а також умови та необхідні документи для відвідування цих держав.

    Азербайджан (до 90 днів): необхідні: закордонний паспорт, дійсний на весь час поїздки; представництво в Україні: www.azembassy.com.ua.

    Албанія (до 90 днів): необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців від дня виїзду.

    Антигуа і Барбуда (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, документи, що підтверджують платоспроможність.

    Аргентина (до 90 днів): необхідні: дійсний закордонний паспорт.

    Вірменія (до 180 днів): необхідні: закордонний паспорт, дійсний на весь час поїздки; представництво в Україні: ukraine.mfa.am/ru/.

    Боснія і Герцеговина (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт; зворотні квитки, запрошення сторони, яка приймає, або туристичний ваучер.

    Бразилія (до 90 днів): необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, документи, що підтверджують платоспроможність.

    Бруней (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців від дня виїзду, зворотні квитки, підтверджена бронь в готелі або запрошення приймаючої сторони.

    Гватемала (до 90 днів): необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, документи, що підтверджують платоспроможність.

    Гондурас (до 90 днів): необхідні: закордонний паспорт, міграційна карта, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, документи, що підтверджують платоспроможність.

    Гонконг (до 14 днів): необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, документи, що підтверджують платоспроможність.

    Грузія (до 365 днів): необхідні: дійсний закордонний паспорт; представництво в Україні: ukraine.mfa.gov.ge.

    Ізраїль (до 90 днів): необхідно: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців від дня виїзду, зворотні квитки, медичний страховий поліс, підтверджена бронь у готелі, запрошення сторони, що приймає (для відвідування родичів), документи, що підтверджують платоспроможність; представництво в Україні: embassies.gov.il/kiev/Pages/default.aspx.

    Індонезія (до 30 днів): необхідні: дійсний закордонний паспорт.

    Казахстан (до 90 днів): необхідні: дійсний закордонний паспорт; представництво в Україні: kazembassy.com.ua/.

    Киргизстан (до 90 днів): необхідні: дійсний закордонний паспорт; представництво в Україні: kyrgyzembassy.com.ua.

    Македонія (до 90 днів): необхідні: дійсний закордонний паспорт, медичний поліс, документи, що підтверджують забезпечення платоспроможності [BT1] в розмірі €50 на кожен день перебування в країні.

    Малайзія (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців від дня виїзду, міграційна карта (оформляється після прибуття), зворотні квитки; представництво в Україні: kln.gov.my.

    Мікронезія (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше 120 днів від дня виїзду, зворотні квитки.

    Молдова (до 90 днів): необхідні: дійсний закордонний паспорт; представництво в Україні: ucraina.mfa.md.

    Монголія (до 90 днів): необхідні: дійсний закордонний паспорт, підтверджена бронь у готелі.

    Намібія (до 90 днів) необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців від дня виїзду, міграційна карта.

    Нікарагуа (до 90 днів) необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців від дня виїзду, міграційна карта (вартість $5), зворотні квитки, документи, що підтверджують платоспроможність.

    Ніуе (до 30 днів) необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі.

    Острів Кука (до 31 дня) необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців від дня виїзду, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, документи, що підтверджують платоспроможність.

    Палестина*[BT2] . Окремих віз у Палестину не існує, оскільки вона не є державою, а, швидше, автономною територією. Але для її відвідування віза все ж потрібна — ізраїльська. Зробити її можна після прибуття до країни, процедура не дуже складна, але час витратити доведеться.

    Панама (до 90 днів) необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше 3 місяців від дня виїзду, зворотні квитки, документи, що підтверджують платоспроможність.

    Парагвай (до 90 днів) необхідні: дійсний закордонний паспорт, зворотні квитки, документи, що підтверджують платоспроможність.

    Перу (до 183 днів при наявності документів про туристичну мету подорожі): необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців від дня в’їзду, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, документи, що підтверджують платоспроможність.

    Сальвадор (до 90 днів): необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше 30 днів від дня в’їзду, зворотні квитки, міграційна карта, документи, що підтверджують платоспроможність.

    Свазіленд (до 30 днів): необхідні: дійсний закордонний паспорт.

    Сейшельські острови (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, документи, що підтверджують платоспроможність.

    Сербія (до 30 днів) необхідні: дійсний закордонний паспорт.

    Таджикистан (до 90 днів) необхідні: дійсний закордонний паспорт.

    Туреччина (до 90 днів) необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців, зворотні квитки; представництво в Україні: kiev.emb.mfa.gov.tr.

    Узбекистан (до 90 днів): необхідні: дійсний закордонний паспорт; представництво в Україні: uzbekistan.org.ua.

    Чилі (до 90 днів) необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, документи, що підтверджують платоспроможність; міграційна карта.

    Чорногорія (до 90 днів) необхідні: закордонний паспорт, дійсний на весь час поїздки.

    Еквадор (до 90 днів) необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців від дня в’їзду.

    Ямайка (до 30 днів) необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, документи, що підтверджують платоспроможність.

    Країни з отриманням віз після прибуття

    849-2.jpg

    Нижче вказані країни, візи в які можна отримати після прибуття, на кордоні або в аеропортах держави. А також документи, необхідні для їх отримання.

    Барбадос (до 28 днів): необхідні: закордонний паспорт, візова анкета, внутрішній паспорт, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, документи, що підтверджують платоспроможність, довідка з місця роботи; вартість: $50.

    Болівія (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт, внутрішній паспорт, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, документи, що підтверджують платоспроможність, довідка з місця роботи/навчання, страховка, медична довідка про щеплення від жовтої лихоманки; вартість: ≈ $52

    Вануату (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, документи, що підтверджують платоспроможність.

    Східний Тимор (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт, дві фотографії паспортного формату, підтвердження броні в готелі, зворотні квитки; вартість: ≈ $30.

    Гренада (до 90 днів): необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, документи, що підтверджують платоспроможність; вартість: ≈ $15.

    Гаїті (до 90 днів): необхідні: закордонний паспорт, внутрішній паспорт, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, 3 фотографії паспортного формату; вартість: ≈ $5.

    Джибуті (до 30 днів): необхідно: закордонний паспорт, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, міграційна карта; вартість: ≈ $90.

    Домініка (до 21 дня): необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, документи, що підтверджують платоспроможність.

    Домініканська Республіка (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців від дня виїзду, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, документи, що підтверджують платоспроможність, міграційна карта.

    Замбія (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, в залежності від ситуації у країні — довідки про щеплення; вартість: ≈ $50.

    Єгипет (до 30 днів) необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, страховка; вартість: ≈ $20.

    Йорданія (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт, підтвердження броні в готелі, зворотні квитки, страховка; вартість: ≈ $50.

    Кабо-Верде (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт, копія закордонного паспорта, зворотні квитки, страховка, підтвердження броні в готелі; вартість: ≈ $32.

    Кенія (до 90 днів): необхідні: закордонний паспорт, зворотні документи, можливо, медична довідка про щеплення, документи, що підтверджують платоспроможність; вартість: ≈ $50.

    Коморські острови (до 45 днів): необхідні: закордонний паспорт, заповнені візові анкети, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі; вартість: ≈ $10.

    Лаос (до 15 днів): необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, фотографії паспортного формату; вартість: ≈ $30.

    Ліван (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт, підтвердження броні в готелі, для жінок віком до 35 років — запрошення сторони, що приймає, та довідка з місця роботи; вартість: ≈ $17

    Непал (до 90 днів): необхідні: закордонний паспорт, візова анкета, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, внутрішній паспорт, страховка: вартість: ≈ $25 — 15 днів; $40 — 30 днів; $100 — 90 днів.

    Маврикій (до 60 днів): необхідні: закордонний паспорт з терміном дії не менше 6 місяців на момент виїзду, зворотні квитки, туристичний ваучер або запрошення сторони, що приймає; вартість: ≈ $17.

    Мадагаскар (до 90 днів) необхідні: закордонний паспорт; зворотні квитки, 4 візові анкети, підтверджена бронь у готелі, страховка; вартість: ≈ $5 — на 90 днів; на 30 днів — безкоштовно.

    Макао (до 30 днів) необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, документи, що підтверджують платоспроможність; вартість: ≈ $13.

    Мальдіви (до 30 днів) необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців на момент виїзду, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі.

    Палау (до 30 днів) необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки або дозвіл на в’їзд від Імміграційної служби Палау, документи, що підтверджують платоспроможність, підтвердження броні в готелі; вартість: ≈ $50.

    Самоа (до 60 днів): необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, документи, що підтверджують платоспроможність, підтверджена бронь у готелі.

    Сан-Томе і Принсіпі (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше року; підтвердження броні в готелі; вартість: ≈ $25.

    Сент-Вінсент і Гренадини (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, документи, що підтверджують платоспроможність; вартість ≈ $30.

    Таїланд (до 15 днів): необхідні: закордонний паспорт, 2 фотографії паспортного формату, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, міграційна карта, документи, що підтверджують платоспроможність; вартість: ≈ $28; представництво в Україні: thaiconsulate.kiev.ua.

    Танзанія (до 90 днів): необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, документи, що підтверджують платоспроможність, страховка; вартість: ≈ $40.

    Того (до 7 днів): необхідні: закордонний паспорт; сертифікат про вакцинацію проти жовтої лихоманки, підтвердження броні в готелі; вартість: ≈ $20.

    Тонга (до 31 дня): необхідні: закордонний паспорт, внутрішній паспорт, довідка з місця роботи/навчання, зворотні квитки, документи, що підтверджують платоспроможність, підтверджена бронь у готелі; вартість: ≈ 40.

    Тувалу (до 30 днів): необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки, підтверджена бронь у готелі, документи, що підтверджують платоспроможність; вартість: ≈ $13.

    Туніс (до 14 днів): необхідні: закордонний паспорт, зворотні квитки; вартість: ≈ $7; представництво в Україні: tunisia.org.ua.

    Уганда (до 90 днів) необхідні: закордонний паспорт, підтверджена бронь у готелі, документи, що підтверджують платоспроможність, 2 фотографії паспортного формату; вартість: ≈ $50.

    Фіджі (до 120 днів) необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців на момент виїзду, зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність; вартість: ≈ $30.

    Перед відправленням до будь-якої з цих країн не полінуйтеся уточнити умови в’їзду та необхідні документи, тому що правила відвідування країн регулярно змінюються.

     

    Країни з отриманням електронної візи

    849-3.jpg

    Нижче наведено список країн, візи в які можна отримати онлайн, без поїздки в посольство. Детальні умови та необхідні документи можна знайти за прикріпленими посиланнями.

    Австралія. Для отримання гостьової візи в Австралію необхідно заповнити анкету та надіслати її у Департамент міграції Австралії по електронній пошті. Після схвалення прохання ви на електронну пошту отримаєте дозвіл на отримання візи, який необхідно показати в аеропорту після прибуття, і на його підставі вам видадуть візу.

    Вартість: ≈ $100.

    Детальні умови: australia.mfa.gov.ua

    Бахрейн (до 14 днів)

    Вартість: від $19.

    Детальні умови: evisa.gov.bh/VisaBhr3En.html

    Бірма

    Вартість: $20.

    Детальні умови: evisa.moip.gov.mm/

    Ботсвана (до 90 днів)

    Вартість: $80.

    Детальні умови: gov.bw

    Бутан (до 15 днів)

    Вартість: $20.

    Детальні умови: mfa.gov.bt/visa

    В’єтнам (до 15 днів)

    Вартість: $45.

    Детальні умови: mofa.gov.vn/vnemb.ua

    Гана

    Вартість: від $52.

    Детальні умови: ghanahighcommissionuk.com/passports/visaapplication.aspx

    Іран

    Вартість: від $75.

    Детальні умови: iranianvisa.com/

    Індія (віза проставляється в аеропорту, однак потрібно заздалегідь оформити запрошення онлайн)

    Вартість: $60.

    Детальні умови: indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

    Камбоджа

    Вартість: $45.

    Детальні умови: evisa.gov.kh/Default.aspx

    Катар (до 30 днів)

    Вартість: від $33.

    Детальні умови: moi.gov.qa/site/eServices/services/indexE.html

    Кіпр (до 90 днів)

    Вартість: безкоштовно.

    Детальні умови: cyprusvisa.eu/

    Кувейт

    Вартість: $20.

    Докладні умови: dgca.gov.kw/en/travellers/traveller-information/arrival-procedures/visa-services

    Маршаллові Острови

    Вартість: $25.

    Детальні умови: majuro.usembassy.gov/visas.html

    Мексика (до 90 днів)

    Детальні умови: inm.gob.mx/sae/publico/solicitud.html

    ОАЕ

    Вартість: $40.

    Детальні умови: dubaivisa.net/online.html

    Папуа — Нова Гвінея (до 60 днів)

    Вартість: $35.

    Детальні умови: papuanewguinea.travel/passportvisainfo

    Руанда

    Вартість: $30.

    Детальні умови: migration.gov.rw/index.php?id=2

    Сенегал

    Вартість: від $55.

    Детальні умови: snedai.sn/en

    Сент-Кіттс і Невіс

    Вартість: $55.

    Докладні умови: stkittsnevisuk.com/index.php/visa-a-immigration

    Сент-Люсія

    Вартість: від $30.

    Детальні умови: stluciahcuk.org

    Сінгапур

    Вартість: $40.

    Докладні умови: mfa.gov.sg/content/mfa/overseasmission/sanfrancisco/visa_information/application_for_avisatovisitsingapore.html

    Сурінам

    Вартість: від $45.

    Докладні умови: surinameembassy.org/visa_extension.shtml

    Шрі-Ланка

    Вартість: $25

    Детальні умови: eta.gov.lk/slvisa/

    Південний Судан

    Детальні умови: southsudanembassydc.org/inner.asp?z=5E5D

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору